ΕΛΛΑΔΑ

Παπαευαγγέλου στο Newsbomb.gr: Γιατί θα εμβολιάζονται οι 12-15 – Πώς πήρε την απόφαση η Επιτροπή

Παπαευαγγέλου στο Newsbomb.gr: Γιατί θα εμβολιάζονται οι 12-15 – Πώς πήρε την απόφαση η Επιτροπή

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Θετικά γνωμοδότησε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 12-15 ετών - Πώς αποφασίστηκε να εμβολιαστούν παιδιά μικρότερα από 15 ετών - Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, μιλάει στο Newsbomb.gr και εξηγεί τους λόγους που κρίνεται σκόπιμο να εμβολιαστούν και παιδιά μικρότερης ηλικίας

Για αύξηση της διασποράς του κορονοϊού σε παιδιά ηλικίας από 10 ετών και άνω έκανε λόγο μιλώντας στο Newsbomb.gr η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Σύμφωνα με την ίδια, αυτός ο λόγος καθώς και το γεγονός ότι στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης αλλά και της Αμερικής έχει εφαρμοστεί το μέτρο του εμβολιασμού παιδιών από 12 και άνω, οδήγησε την Επιτροπή Εμβολιασμού να γνωμοδοτήσει θετικά στο άνοιγμα της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό των ηλικιών αυτών.

Όπως εξήγησε η κα. Βάνα Παπαευαγγέλου, στις έρευνες που έχουν γίνει για την ακαταλληλότητα των εμβολίων δεν γίνεται διαχωρισμός των ηλικιών 12 με 15.

«Ο εμβολιασμός στις ηλικίες από 12 ετών και άνω είναι κάτι που εφαρμόζεται σε πολλές χώρες της Ευρώπης και στην Αμερική. Οι έρευνες που έχουν γίνει δεν διαχωρίζουν τα παιδιά ηλικίας 12 ετών με αυτά που είναι 17. Επιπλέον, τα επιδημιολογικά δεδομένα μας δείχνουν ότι στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη διασπορά στις ηλικίες 10 με 15 ετών γεγονός που μας οδήγησε να γνωμοδοτήσουμε θετικά και για τον εμβολιασμό παιδιών νεαρότερης ηλικίας. Να τονίσουμε ότι όλες οι έρευνες που έχουν γίνει σε παιδιά έχουν δείξει ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή τόσο για τα παιδιά 17 όσο και τα παιδιά 12 ετών», ανέφερε η κα . Παπαευαγγέλου, στο Newsbomb.gr.

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Την Παρασκευή 30 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19, των παιδιών άνω των 12 ετών ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο Covid-19.

Εξήγησε ότι το ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών θα μπορεί να γίνεται από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr με κωδικούς Taxisnet και το ραντεβού θα μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς που ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί.

Επίσης, το ραντεβού του παιδιού θα μπορεί να κλειστεί στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία, προσκομίζοντας ο γονέας τα ταυτοποιητικά στοιχεία τα δικά του και του παιδιού.

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

Συνεχείς μολύνσεις των παιδιών θα οδηγήσουν σε νέες μεταλλάξεις

Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στην παιδική και εφηβική ηλικία παρατηρείται στη χώρα μας και τα παιδιά αποτελούν πηγή διασποράς, ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19.

Οι συνεχείς μολύνσεις των παιδιών θα οδηγήσουν σε νέες μεταλλάξεις, ανέφερε η κ. Θεοδωρίδου.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών μίλησε για τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna που έχουν εγκριθεί για τον εμβολιασμό των παιδιών, τονίζοντας ότι είναι αποτελεσματικά και ασφαλή. Είπε ότι οι ανεπιθύμητη ενέργεια περικαρδίτιδας, μυοκαρδότιδας στα παιδιά είναι σπάνια- στην Αμερική έχουμε 18 περιπτώσεις σε 1 εκατ. εμβολιασθέντων.

Το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι ανέμελο, χρειάζεται μεγάλη προσοχή, η μετάλλαξη Δέλτα έχει αλλάξει τα επιδημιολογική δεδομένα και απειλεί κυρίως τους ανεμβολίαστους, τόνισε η κ. Θεοδωρίδου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.070 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 5 νεκροί σε 24 ώρες, 147 διασωληνωμένοι