ΕΘΝΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και Ε.Ε. κάνουν ότι δεν βλέπουν τίποτα

Ελληνοτουρκικά: ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και Ε.Ε. κάνουν ότι δεν βλέπουν τίποτα
Το καθεστώς Ερντογάν δίνει ρεσιτάλ επιθετικότητας.
Associated Press

Τις τελευταίες ημέρες το καθεστώς Ερντογάν δίνει ρεσιτάλ επιθετικότητας στην Κύπρο, στον Έβρο, στη Θράκη και στο Αιγαίο.

Βεβαίως αξίζει να σημειωθεί ότι οι Τούρκοι έχουν πάει την επιθετικότητά τους σε άλλο level και παίζουν το χαρτί της... αυτοθυματοποίησης.

Από το Όρουτς Ρέις και το Γιαβούζ έχουν περάσει σε αστεία επιχειρήματα οτι οι Έλληνες σκοτώνουν μετανάστες στον Έβρο, ότι κλείνουν μειονοτικά σχολεία μουσουλμάνων στη Θράκη κι ότι η Ελλάδα είναι δύναμη αποσταθεροποίησης επειδή έχει στρατό στα νησιά.

Ποιος είναι ο λόγος που η Άγκυρα θέτει τόσα χρόνια το ζήτημα, με αποκορύφωμα το τελευταίο διάστημα;

Είναι προφανές πως θέλει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις αμφισβήτησης της κυριότητας ελληνικών νησιών βραχονησίδων επί της βάσης ενός απόλυτα έωλου και αίολου νομικού ισχυρισμού. Ισχυρίζεται δηλαδή πως εφόσον η Ελλάδα πήρε τα νησιά με τον όρο της αποστρατιωτικοποίησης, δεν μπορεί πια να τα έχει υπό την κυριαρχία της, εφόσον δεν τηρεί τους όρους της παραχώρησης. Άρα το επόμενο βήμα είναι να ανοίξει η συζήτηση σε ποιον ανήκουν αυτά τα νησιά.

Το πιο περίεργο όλων είναι ότι η διεθνής κοινότητα, οι μεγάλες δυνάμεις και το ΝΑΤΟ παραμένουν τελείως απαθείς στο νέο κρεσέντο της τουρκικής προκλητικότητας.

Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα απαντά συνεχώς με ισχυρά επιχειρήματα στις ασυναρτησίες των Τούρκων, στο ΝΑΤΟ κάνουν ότι δεν ακούν τίποτα, ενώ οι ΗΠΑ πετούν τη μπάλα στην εξέδρα ανοίγοντας θέμα επαναλειτουργίας της Σχολής της Χάλκης. Λες και αυτό που καίει σήμερα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι η Χάλκη.

Οι ΗΠΑ σα να μην βλέπουν όλα τα άλλα, εξέδωσαν προχθές ανακοίνωση και ενθαρρύνουν την Τουρκία να επαναλειτουργήσει τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και καλούν την κυβέρνηση «να επιτρέψει σε όλες τις θρησκευτικές ομάδες να εκπαιδεύουν ξανά τους κληρικούς τους εντός της χώρας».

Μιλάμε για απίστευτη υποκρισία την ώρα που η συμπεριφορά των Τούρκων έχει ξεπεράσει κάθε όριο λογικής.

Όπως και να έχει, το σενάριο ότι ο Ερντογάν είναι απομονωμένος και η διεθνής κοινότητα είναι με το μέρος μας, δεν το βλέπω να έχει μεγάλες πιθανότητες βιωσιμότητας.

Οι εταίροι και οι σύμμαχοι μάλλον με εμάς έχουν πρόβλημα πάρα με τους Τούρκους. Μακάρι να πέφτω έξω...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Ιστορικός καύσωνας σαρώνει τη χώρα - Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 45 βαθμούς