ΕΘΝΙΚΑ

Τι δεν καταλαβαίνετε; Οι Τούρκοι βοηθούν στις ελληνικές πυρκαγιές με... F-16!

Τι δεν καταλαβαίνετε; Οι Τούρκοι βοηθούν στις ελληνικές πυρκαγιές με... F-16!
InTime

Πιστή στην τακτική των προκλήσεων η Τουρκία, ακόμα και όταν οι λαοί των δύο χωρών μετρούν τις πληγές τους - Επιβεβαιώνουν το ήθος και το επίπεδο του πολιτισμού τους. 

Το πόσο υποκριτές είναι αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά οι Τούρκοι, επιβεβαιώνοντας πως η τουρκική ηγεσία δεν μπορεί να σεβαστεί ούτε τις δύσκολες στιγμές που περνούν οι λαού των δύο χωρών εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών.

Στις 9 Αυγούστου ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, επικοινώνησε με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές στη χώρα μας. Μάλιστα, η Τουρκία έκανε γνωστό πως θα στείλει σε βοήθεια δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Δυο 24ωρα αργότερα, τουρκικά αεροσκάφη – αλλά αυτή τη φορά μαχητικά – παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο. Συγκεκριμένα, τέσσερα F-16 με δυο εξ αυτών οπλισμένα, και ένα UAV, προχώρησαν σε τέσσερις παραβάσεις του FIR Αθηνών και πέντε παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου, στο Βορειοανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Προφανώς, όλα αυτά στο... πλαίσιο «συνδρομής» για τις πυρκαγιές. Τι, όχι; Μα, για να καταλάβουν καλά και αυτοί που στην Ελλάδα εθελοτυφλούν, είχαμε και μια εμπλοκή με ελληνικά μαχητικά. Έτσι αντιλαμβάνονται προφανώς στο καθεστώς Ερντογάν την έννοια της αλληλεγγύης.

Φυσικά, οι Τούρκοι πιλότοι πήραν τις κατάλληλες απαντήσεις από τα «γεράκια» της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Άμεσα τα ελληνικά μαχητικά απογειώθηκαν, για να γίνει η διαδικασία αναγνώρισης και αναχαίτισης σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και την πάγια πρακτική που ακολουθείται. Όπως συμβαίνει σχεδόν καθημερινά, αφού οι Τούρκοι χειριστές μπήκαν στο στόχαστρο των ελληνικών μαχητικών, τράπηκαν σε φυγή προς την Τουρκία.

Οι παραβιάσεις του FIR Αθηνών τη στιγμή που η Ελλάδα μάχεται για να σβήσει τα πύρινα μέτωπα και θρηνεί, αποδεικνύει το ήθος και το επίπεδο των Τούρκων. Με αυτούς καλούμαστε να πραγματοποιήσουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο. Πώς, αλήθεια, να μπορέσει να καθίσει κάποιος στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσει μαζί τους για τόσο σοβαρά ζητήματα; Το χάσμα, σε επίπεδο συμπεριφοράς και στοιχειώδους ευπρέπειας, φαντάζει αγεφύρωτο.

Σε αντίθεση με τον ολισθηρό δρόμο της βαρβαρότητας στον οποίο κατρακυλά η Τουρκία, η Χώρα μας πορεύεται διαχρονικά με οδηγό της τον πολιτισμό, την πολιτική ευπρέπεια, τα ανθρωπιστικά ιδεώδη και το διεθνές δίκαιο, πιστεύοντας ταυτοχρόνως απόλυτα στην αποτρεπτική δύναμη των ελληνικών όπλων. Η διαφορά επιπέδου μεταξύ των δύο χωρών είναι χαοτική και αποδεικνύεται σε κάθε περίσταση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πυρκαγιές στην Ελλάδα 1980 – 2020: Τα τελευταία 41 χρόνια έχει καεί το 14% της Ελλάδας