ΕΘΝΙΚΑ

Αλεξανδρούπολη όπως... Σούδα! Αριθμός - ρεκόρ αμερικανικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων το Νοέμβριο

Αλεξανδρούπολη όπως... Σούδα! Αριθμός - ρεκόρ αμερικανικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων το Νοέμβριο

«Κλειδώνουν» Βαλκάνια και Μαύρη Θάλασσα οι Αμερικανοί - Συνεχής απόβαση Αμερικανικών δυνάμρων στο λιμάνι της ακριτικής πόλης. 

Το σπουδαίο γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό ρόλο της Αλεξανδρούπολης τονίζει για μια ακόμη φορά ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, με τις ΗΠΑ να αποβιβάζουν συνεχώς στρατιωτικό εξοπλισμό και προσωπικό στη βόρεια Ελλάδα.

Η Ουάσιγκτον είναι προφανές ότι επιχειρεί να «κλειδώσει» τα Βαλκάνια και να ελέγξει τη Μαύρη Θάλασσα, δημιουργώντας μία νέα Σούδα στο βορειοανατολικότερο άκρο της χώρας μας, με έξοδο προς το Αιγαίο.

«Θα έχουμε μια μεγάλη άφιξη το Νοέμβριο στην Αλεξανδρούπολη, θα είναι ο μεγαλύτερος αριθμός αεροσκαφών και ελικοπτέρων που έχουμε φέρει ποτέ μέσω του λιμένα της Αλεξανδρούπολης. Βλέπετε ότι κινούμαστε όλο και πιο δυνατά» ανακοίνωσε στο σάιτ Viadiplomacy ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

«Έχουμε συγκεντρωθεί εδώ και πολλά χρόνια στην Αλεξανδρούπολη, έχετε δει την οικονομική και ψυχολογική μεταμόρφωση ως αποτέλεσμα της ενισχυμένης παρουσίας μας εκεί. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την διαχείριση του λιμανιού, στο τρίτο χρόνο επιτυχίας, εξαιτίας κυρίως της παρουσίας του Αμερικανικού στρατού», τόνισε.

«Το καλοκαίρι υπήρχαν δύο πλοία για πρώτη φορά, ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε ο σιδηρόδρομος, και ήταν η πρώτη φορά που σηκώσαμε ένα τανκ σε πλοίο. Είναι σαν τους Ολυμπιακούς αγώνες, ανεβάζουμε τον πήχη όλο και πιο ψηλά», συμπλήρωσε ο Αμερικανός διπλωμάτης.

«Υπάρχουν δυνάμεις που δεν θέλουν να πετύχει ο IGB»

Ο Τζέφρι Πάιατ αναφέρθηκε στην ομιλία που έκανε η Αμερικανίδα Πρέσβης στην Σόφια (Βουλγαρία), Herro Mustafa, στο 5ο Southeast Europe Energy Forum 2021. «Η Ρωσία ήδη δημιουργεί προβλήματα. Ακούσατε την ομιλία της Herro Mustafa για τον (αγωγό Ελλάδας-Βουλγαρίας) IGB, και είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν δυνάμεις στην Βουλγαρία που δεν θέλουν τον IGB να πετύχει» τόνισε.

Η Herro Mustafa 5ο Southeast Europe Energy Forum 2021 στο είχε αναφέρει πως «η ενεργειακή ασφάλεια είναι και εθνική ασφάλεια. Εάν η Βουλγαρία καταφέρει να διαφοροποιήσει τις πηγές ενέργειας της, αυτό σημαίνει μια πιο ισχυρή Βουλγαρία, μια πολύ πιο ισχυρή περιοχή. Ο ΙGB είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε τους επόμενους μήνες για την περιοχή», καθώς «είναι πολύ σημαντικός για τη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας και την απεξάρτηση της από τη Ρωσία».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συνεπιμέλεια: Απόφαση «σταθμός» από το Πρωτοδικείο Κέρκυρας - Διέταξε την επιστροφή παιδιών στο νησί

Η ώρα των διαγραφών και το ξεκάθαρο μήνυμα Μητσοτάκη...

Γλυκά Νερά: Ραγδαίες εξελίξεις - «Μίλησαν» κινητά και η κάμερα στο σαλόνι