ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Η ώρα των διαγραφών και το ξεκάθαρο μήνυμα Μητσοτάκη...

Μητσοτάκης Μπογδάνος
Κυριάκος Μητσοτάκης και Κωνσαντίνος Μπογδάνος στη Βουλή.
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Μια ανάσα από την διαγραφή από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο βουλευτής της Α' Αθηνών της ΝΔ, Κ.  Μπογδάνος, μετά την απαράδεκτη πράξη του να δημοσιοποιήσει ονόματα μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης οι εισηγήσεις για άμεση παραπομπή του στο πειθαρχικό της ΝΔ με το ερώτημα της διαγραφής ήταν ισχυρές, ενώ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ήταν έτοιμος να «πατήσει το κουμπί». Ωστόσο, την τελευταία στιγμή, επελέγη να δοθεί - μέσω τελεσιγράφου που του απευθύνθηκε - μια ευκαιρία στον βουλευτή να ανασκεύασε. Αυτό και συνέβη, και μάλιστα αστραπιαία, καθώς όλοι αντελήφθησαν ότι δεν υπάρχει πλέον ούτε χώρος, ούτε διάθεση για... παιχνίδια. Ο Κ. Μητσοτάκης, όμως, δεν σταμάτησε εκεί. Με εντολή του δόθηκε - μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου - η τελική προειδοποίηση ότι την επόμενη φορά δεν θα υπάρξει ούτε διάλογος, ούτε καν ευκαιρία για ανασκευή. Επίσης, όπως πληροφορείται η στήλη, το μήνυμα Μητσοτάκη δεν αφορά αποκλειστικά και μόνον τον Κ. Μπογδάνο. Υπάρχει ένας ακόμη βουλευτής , σχετικά χολωμένος από την μη συμμετοχή του στην κυβέρνηση, ο οποίος ψαρεύει τελευταίως σε «θολά νερά» αναζητώντας ακροατήριο. Τώρα το γιατί θεωρεί ότι έπρεπε ντε και καλά να είναι υπουργός, είναι μια άλλη συζήτηση. Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει για τον εαυτό του. Συμβαίνει και στις καλύτερες επαγγελματικές οικογένειες...

Το βασικό, όμως, είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να παίξει ούτε με τον ιδεολογικό, ούτε με τον πολιτικό χαρακτήρα της παράταξης που ηγείται. Τα θέματα αυτά είναι λυμένα εδώ και χρόνια και επιβεβαιώθηκαν με τις αμφίπλευρες διευρύνσεις που έγιναν από το 1974 μέχρι σήμερα. Από την εποχή της συμμετοχής του - προερχόμενου από το κέντρο - Θανάση Κανελλόπουλου αλλά και του - φιλοβασιλικού - Αλεξάνδρου Παπαδόγγονα. Όλοι συμμετείχαν αφού υιοθέτησαν τις ιδεολογικές αρχές της ΝΔ, που κινείται μακριά από τα άκρα και τις ακρότητες. Εάν ορισμένα από τα σημερινά στελέχη δεν πιστεύουν σε αυτές τις αρχές, τότε είναι προφανές πως είναι σε λάθος κόμμα.

Όπως βεβαιώνουν τακτικοί συνομιλητές του πρωθυπουργού, για τον Μητσοτάκη δίλλημα δεν υπάρχει. Είναι διαφορετική μια διαφωνία επί μιας τακτικής επιλογής της κυβέρνησης ή ακόμη και με πρόσωπα και είναι άλλο πράγμα η αμφισβήτηση της ιδεολογίας του κόμματος. Με απλά λόγια το μήνυμα είναι πως όποιος συμφωνεί με τον κεντροδεξιό χαρακτήρα της ΝΔ, και με τα όσα από αυτόν απορρέουν, μένει, όποιος διαφωνεί φεύγει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συνεπιμέλεια: Απόφαση «σταθμός» από το Πρωτοδικείο Κέρκυρας - Διέταξε την επιστροφή παιδιών στο νησί

Επίθεση με βιτριόλι: Εκτός εαυτού η μητέρα της κατηγορούμενης - Η μάχη της Ιωάννας για το μάτι της

Γλυκά Νερά: Ραγδαίες εξελίξεις - «Μίλησαν» κινητά και η κάμερα στο σαλόνι