ΕΘΝΙΚΑ

Ακάρ: Κανένα σχέδιο στην ανατολική Μεσόγειο χωρίς την Τουρκία δεν είναι βιώσιμο

Ακάρ Μεσόγειος Τουρκία
Ο Ακάρ εμμένει στη θέση πως μοναδική λύση για την Κύπρο είναι δυο ανεξάρτητα κράτη
Associated Press/Arif Akdogan

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, σχολίασε πως οι όποιες διαβουλεύσεις στην ανατολική Μεσόγειο πρέπει να συμπεριλβάνουν την Τουρκία.

Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε πως κανένα σχέδιο στην Ανατολική Μεσόγειο, στο οποίο δεν παίρνουν μέρος η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι δεν μπορεί να είναι βιώσιμο.

Ο Χουλουσί Ακάρ εκφώνησε ομιλία στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Άγκυρα με αφορμή την «Ημέρα των Βετεράνων».

Στην ομιλία του ο Ακάρ σημείωσε πως «συνεχίζονται με αποφασιστικότητα και επιμονή οι δραστηριότητες στη ξηρά, τον αέρα και τη θάλασσα για την προστασία των δικαιωμάτων, των ενδιαφερόντων και των συμφερόντων της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου στην ανατολική Μεσόγειο συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου και το Αιγαίο».

«Πιστεύουμε ειλικρινά πως τα προβλήματα μεταξύ μας με την γείτονα μας Ελλάδα, μπορούν να λυθούν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, με ειρηνικές μεθόδους, στο πλαίσιο των καλών γειτονικών σχέσεων και μέσω του αμοιβαίου διαλόγου. Και για αυτό καταβάλλουμε έντονη προσπάθεια.

Και στην Κύπρο που είναι εθνικός μας αγώνας πρέπει να ξέρουν και να δουν όλοι πως πλέον μοναδική λύση είναι δυο ανεξάρτητα κράτη που θα βασίζεται στην κυριαρχική ισότητα των δυο κρατών. Κανένα σχέδιο στην ανατολική Μεσόγειο, στο οποίο δεν παίρνουν μέρος η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι δεν μπορεί να είναι βιώσιμο» είπε Ακάρ.

Ακόμη, ο Ακάρ σημείωσε πως ο ηρωικός τουρκικός στρατός με την αντίληψη υπευθυνότητας που του έχει αναθέτει ο πολιτισμός, η ιστορία τάσσεται στο πλευρό των φίλων και αδερφών χωρών. Σημείωσε δε πως στο πλαίσιο αυτό συνεχίζονται αδιάκοπα οι στρατιωτικές εκπαιδεύσεις, οι βοήθειες και οι συμβουλευτικές δραστηριότητες στο Αζερμπαϊτζάν και στη Λιβύη και τόνισε ότι ο σκοπός τους είναι να συμβάλλουν στο να ζήσουν μέσα σε ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα οι φιλικές και αδερφικές χώρες.

Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε πως θα συνεχίσουν να στέκονται στο πλευρό των Αζέρων και των Λίβυων στο δίκαιο αγώνα τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πότε θα έρθει η ύφεση του κορονοϊού – Οι δυσοίωνες προβλέψεις των ειδικών για τα Χριστούγεννα

Πετρέλαιο θέρμανσης: Αύξηση κατά 20% στο επίδομα - Πότε ξεκινά η διάθεσή του

Yπεραυξημένος συντελεστής ΕΝΦΙΑ από το 2022 για τα ακίνητα άνω των 300.000 ευρώ

Ρoή Ειδήσεων