ΕΘΝΙΚΑ

Rafale: Το πρώτο βίντεο με τα ελληνικά μαχητικά – Πανέτοιμοι στο cockpit οι Έλληνες πιλότοι

Rafale: Το πρώτο βίντεο με τα ελληνικά μαχητικά – Πανέτοιμοι στο cockpit οι Έλληνες πιλότοι

Rafale: Στα χέρια των Ελλήνων πιλότων τα πανίσχυρα γαλλικά μαχητικά - Οι «ριπές» με τη γαλανόλευκη στα φτερά απογειώνονται μαζί στον ουρανό της Γαλλίας – Αντίστροφη μέτρηση για την έλευση στην Ελλάδα

Ακόμα μία εικόνα από το μέλλον, ακόμα μία εικόνα από τη «σάρισα» των Ενόπλων Δυνάμεων, τα πανίσχυρα μαχητικά αεροσκάφη Rafale F3R.

Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για φωτογραφίες, αλλά για βίντεο, με τις «ριπές» με τη γαλανόλευκη στα φτερά να τροχοδρομούν και να απογειώνονται στον γαλλικό ουρανό. Στο cockpit δεν κάθονται πλέον Γάλλοι χειριστές, αλλά Έλληνες, οι οποίοι συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους στη Γαλλία, μαθαίνοντας κάθε στοιχείο, κάθε δυνατότητα και κάθε όπλο του μαχητικού που αλλάζει τα δεδομένα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Οι πρώτοι Έλληνες χειριστές που μετέβησαν στη Γαλλία για να μάθουν τα «μυστικά» του Rafale F3R, έχουν κλείσει τουλάχιστον έξι μήνες εκπαίδευσης και πλέον πετούν μόνοι τα νέα ελληνικά μαχητικά, με δύο από αυτά να έχουν ήδη στα φτερά το εθνόσημο.

Δείτε το πρώτο βίντεο με τα ελληνικά Rafale να απογειώνονται μαζί. Ο ήχος τους και μόνο προκαλεί ενθουσιασμό:

Στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας επικρατεί απόλυτη ικανοποίηση, με το πρόγραμμα απόκτησης των πανίσχυρων αεροσκαφών Rafale να προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Στις 21 Ιουλίου, ο υπουργός Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης παρέλαβαν στη βάση της Dassault Aviation, στη νότια Γαλλία, το πρώτο ελληνικό Rafale με τη γαλανόλευκη στα φτερά και αριθμό #401#.

Με το που μπήκε ο Σεπτέμβρης, ένα ακόμα διθέσιο Rafale της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας περνάει στα χέρια της HAF φέροντας τον αριθμό #402#.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Υπενθυμίζεται πως στη Γαλλία βρίσκονται αυτή την στιγμή δύο ομάδες από 4 ιπταμένους, αλλά και μηχανικοί και τεχνικοί της Πολεμικής μας Αεροπορίας που μαθαίνουν τα πάντα για τον Rafale F3R. Η αντίστροφη μέτρηση για την έλευσή τους στην Ελλάδα έχει ήδη αρχίσει, με την τροχοδρόμηση στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα να εκτιμάται περίπου στα μέσα Δεκέμβρη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επικίνδυνη κλιμάκωση στο Αιγαίο: Σήκωσαν όπλα οι Τούρκοι – «Έπεσε ξύλο» από τα ελληνικά μαχητικά

Ώρες αγωνίας στην Πάτρα: Στις 12 θα επιχειρήσουν να «ξυπνήσουν» τον 6χρονο Φώτη οι γιατροί

GNTM 4: «Τρελάθηκε» ο Γιώργος Καράβας – «Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πλάσμα» (vid)