ΕΘΝΙΚΑ

Το Newsbomb.gr στην «HERCULES 21»: Όλα όσα έγιναν στην άσκηση των κομάντο στο Μεγάλο Πεύκο

Το Newsbomb.gr στην «HERCULES 21»: Όλα όσα έγιναν στην άσκηση των κομάντο στο Μεγάλο Πεύκο
Οι επίλεκτοι των Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας, Αιγύπτου, Σαουδικής Αραβίας και ΗΑΕ συμμετέχουν στα σενάρια του Στρατηγού Φλώρου
Σπύρος Μελισσάρης

Οι επίλεκτοι των Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας, Αιγύπτου, Σαουδικής Αραβίας και ΗΑΕ συμμετείχαν στα σενάρια του Στρατηγού Φλώρου

Πριν καλά – καλά ολοκληρωθεί η μεγαλύτερη διακλαδική άσκηση των αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων, η «Bright Star 21», στην οποία η χώρα μας έδωσε δυναμικό παρών με μαχητικά αεροσκάφη, πλοία του Στόλου, άνδρες του Στρατού Ξηράς και φυσικά τους κομάντο της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, Ελλάδα, Αίγυπτος και οι χώρες του Περσικού Κόλπου, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μπήκαν και πάλι στη… μάχη για την άσκηση «HERCULES 21».

Το Νewsbomb.gr παρακολούθησε την άσκηση με τον απέσταλμενο του Βασίλη Σκουλαράκο και κατέγραψε λέπτό προς λέπτό όσα συνέβησαν.

Δείτε φωτογραφίες από την άσκηση

Τριάντα στελέχη Ειδικών Επιχειρήσεων από Αίγυπτο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Σαουδική Αραβία, εκπαιδεύτηκαν με τους επίλεκτους Έλληνες κομάντο της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων, στο Μεγάλο Πεύκο, προσπαθώντας να ανταποκριθούν όσο το δυνατόν καλύτερα στα απαιτητικά σενάρια που είχε καταρτήσει το ΓΕΕΘΑ και ο Αρχηγός, Κωνσταντίνος Φλώρος.

Η άσκηση «HERCULES 21» πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, με συμμετοχή των κορυφαίων Αράβων SOF, ενώ η χώρα μας έριξε στη μάχη τις δυο πιο ισχυρές Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων, το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών και τους αμφίβιους καταδρομείς της Ζ’ΜΑΚ.

Τα σενάρια, μεταξύ άλλων περιελάμβαναν αποβατικές ενέργειες με λέμβους, fast rope από ελικόπτερα, πτώσεις με αλεξίπτωτα, αλλά και βολές με πραγματικά πυρά. Στόχος του ΓΕΕΘΑ είναι η «HERCULES» να εξελιχθεί σε πολυεθνική άσκηση Ειδικών Δυνάμεων, που θα προσελκύει την αφρόκρεμα των κομάντο από κάθε συμμαχική χώρα.

Μετά λοιπόν την εκπαίδευση της Πολεμικής μας Αεροπορίας στην έρημο της Αιγύπτου πριν μερικές ημέρες και της Σαουδικής Αραβίας πριν μερικούς μήνες, ήρθε η ώρα να εκπαιδευτούν οι επίλεκτοι των Ειδικών Δυνάμεων. Θα ακολουθήσει το Νοέμβριο η άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 11», πιθανότατα στην Κρήτη, με τη χώρα μας να είναι έτοιμη να αναπτύξει τον ελληνικό Στόλο στο Κρητικό Πέλαγος και τους Αιγύπτιου να φέρνουν στα Χανιά το θηριώδες ελικοπτεροφόρο τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει και φέτος συμμετοχή από τη Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ, ενώ είναι πιθανό η Γαλλία να στείλει μονάδες επιφανείας στη χώρα μας.

Την ώρα λοιπόν που η Τουρκία προκαλεί ξανά στο Αιγαίο και απειλεί την ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και δει οι Έλληνες κομάντο της ΔΕΠ φροντίζουν να στείλουν και πάλι δυναμική απάντηση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στη Ρόδο: Νέες αποκαλύψεις για τον γυναικοκτόνο - «Τις τελευταίες μέρες τον φοβόταν πολύ»

ΕΝΦΙΑ 2021: Εδώ θα βρείτε τα εκκαθαριστικά σας - Τέλος το Taxisnet

Ρόδος: Ο 40χρονος είχε δικογραφίες σε βάρος του για απειλές και βία σε βάρος συντρόφων του