ΕΘΝΙΚΑ

Τουρκικά νταηλίκια στο Αιγαίο: Βλέπουν… εφιάλτες οι Τούρκοι πιλότοι – Ένταση και στη θάλασσα

Τουρκικά νταηλίκια στο Αιγαίο: Βλέπουν… εφιάλτες οι Τούρκοι πιλότοι – Ένταση και στη θάλασσα

«Ψάχνονται» για τσαμπουκά οι Τούρκοι – Δεκάδες παραβιάσεις για ακόμα μία μέρα – Μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου κινείται το Bilim – Παραμένει ανατολικά της Κρήτης τουρκική φρεγάτα

Την ώρα που στο Παρίσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είναι έτοιμοι να δώσουν τα χέρια με τον Εμάνουελ Μακρόν για μία από τις σημαντικότερες αμυντικές συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών και να αποκτήσει η χώρα μας τρεις φρεγάτες Belh@rra και τρεις κορβέτες GoWind, η Τουρκία επιμένει στην αδιάλλακτη τακτική των προκλήσεων.

Το καθεστώς Ερντογάν δυναμιτίζει καθημερινά το κλίμα στο ανατολικό Αιγαίο, στέλνοντας τουρκικά μαχητικά να παραβιάσουν το ελληνικό εναέριο χώρο, δημιουργώντας επικίνδυνες συνθήκες πάνω από το Αρχιπέλαγος.

Μετά από ένα Σαββατοκύριακο - «φωτιά», με δεκάδες παραβιάσεις από τουρκικά F-16, αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου και ελικόπτερα, οι Τούρκοι συνέχισαν και τη νέα εβδομάδα στο ίδιο προκλητικό και ανόητο μοτίβο. Πιο συγκεκριμένα, συνολικά 8 αεροσκάφη παραβίασαν 24 φορές το FIR Αθηνών, με έξι μαχητικά με την ημισέληνο να μπαίνουν οπλισμένα στο ανατολικό Αιγαίο.

Ελληνικά F-16 και Mirage 2000-5 απογειώθηκαν και βρέθηκαν σε ελάχιστα λεπτά σε απόσταση αναπνοής από τους Τούρκους που στην προσπάθεια των Ελλήνων για αναγνώριση επιχείρησαν να ξεφύγουν. Ακολούθησαν επικίνδυνες εμπλοκές με τα ελληνικά γεράκια να βάζουν τους Τούρκους στο «kill» μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Είναι γεγονός πως οι Τούρκοι χειριστές ζουν καθημερινά εφιαλτικές στιγμές στον αέρα, όταν επιχειρούν να μπουν στο FIR Αθηνών και βλέπουν μπροστά τους τα μαχητικά με τη γαλανόλευκη. Οι «μπαρουτοκαπνισμένοι» Έλληνες πιλότοι δεν αστειεύονται και με συνοπτικές διαδικασίες δείχνουν στους άπειρους Τούρκους πιλότους ποιος είναι ο απόλυτος κυρίαρχος πάνω από το Αρχιπέλαγος.

Την ίδια ώρα, τα δύο CN-235, αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου της γείτονος, «σκάναραν» όλο το ανατολικό Αιγαίο, παραβιάζοντας 18 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο αναζητώντας – μάταια – τα «αόρατα» ελληνικά υποβρύχια.

Οι Τούρκοι όμως έχουν μεταφέρει την ένταση και στη θάλασσα, με τουρκικά ερευνητικά να βρίσκονται μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου, σε διεθνή ύδατα, ενώ η φρεγάτα Oruc Reis συνεχίζει να επιτηρεί το γαλλικό ερευνητικό Nautical Geo ανατολικά της Κρήτης, με τις ελληνικές δυνάμεις να παρακολοθούν διακριτικά κάθε τους κίνηση.

Το Πολεμικό Ναυτικό έχει αναπτυχθεί σε όλο το Αρχιπέλαγος, στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων 21», έχοντας δημιουργήσει ένα απροσπέλαστο τείχος σε όλα τα «καυτά» σημεία του Αιγαίου. Παράλληλα, οι Έλληνες κομάντο της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ, έχουν «μπλοκάρει» τις βραχονησίδες και είναι έτοιμοι να δώσουν δυναμικές απαντήσεις σε περίπτωση που οι Τούρκοι επιχειρήσουν να κλιμακώσουν περαιτέρω. Οι εντολές από το ΓΕΕΘΑ είναι σαφείς: Ψυχραιμία, ετοιμότητα, αποφασιστικότητα!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποστολή Newsbomb.gr στο Αρκαλοχώρι: Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι - Συνεχείς μετασεισμοί

The Voice: Γιος πασίγνωστου τραγουδιστή ανέβηκε στη σκηνή και σάρωσε τα πάντα (video)

Συνελήφθη ο ληστής της τράπεζας στη Μητροπόλεως - Έφερε βαρύ οπλισμό