ΕΘΝΙΚΑ

«Aθόρυβος πόλεμος» στο Αιγαίο: Τα «φορτωμένα» υποβρύχια, τα ελικόπτερα Romeo και στο βάθος… Belh@rra

«Aθόρυβος πόλεμος» στο Αιγαίο: Τα «φορτωμένα» υποβρύχια, τα ελικόπτερα Romeo και στο βάθος… Belh@rra

Πολεμικό Ναυτικό: Απόλυτη κυριαρχία της Ελλάδας στην ανθυποβρυχιακή μάχη του Αρχιπελάγους - «Κλειδωμένο» στο περισκόπιο των ελληνικών υποβρυχίων κάθε τουρκικό πλοίο - Το… τρολάρισμα του Στρατηγού Φλώρου με τον ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ στο Καστελλόριζο – Έρχονται άμεσα τορπίλες και Romeo, ενώ οι Belh@rra προκαλούν απελπισία στους γείτονες.

Είναι γνωστό πως η Ελλάδα διαθέτει έναν από τους καλύτερους υποβρύχιους στόλους παγκοσμίως, με τα υπερσύγχρονα υποβρύχια 214, αλλά και τα παλαιότερα 209 να αποτελούν το μεγάλο πλεονέκτημα της χώρας μας στον «αθόρυβο πόλεμο» του Αιγαίου.

Είναι επίσης γνωστό πως οι Τούρκοι «τρέμουν» κυριολεκτικά τα ελληνικά υποβρύχια. Τρανή απόδειξη, το γεγονός ότι τα ψάχνουν καθημερινά και επί ώρες με ελικόπτερα ανθυποβρυχιακού πολέμου και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου να εντοπίσουν τους «αόρατους κυνηγούς» του Αρχιεπλάγους. Ξέρουν άλλωστε καλά και οι ίδιοι ότι κάθε σκάφος τους είναι μόνιμα στο στόχαστρο των ελληνικών υποβρυχίων που μπορούν να τα στείλουν στο… βυθό μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

Παράλληλα, η γνώση του Αιγαίου από τα ελληνικά πληρώματα, τα οποία έχουν χαρτογραφήσει κάθε σημείο του βυθού του Αιγαίου, αποτελεί ίσως το καλύτερο «οπλικό σύστημα» των ελληνικών υποβρυχίων. Κατά τη διάρκεια της κρίσης με την Τουρκία του 2020, οι «αόρατοι κυνηγοί» έπαιξαν καθοριστικό ρόλο όταν το Oruc Reis μπήκε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, με τα κλάσης «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» να έχουν μονίμως στο περισκόπιο ελέγχοντας κάθε τους κίνηση, τόσο το τουρκικό ερευνητικό, όσο και τα υπόλοιπα πλοία του τουρκικού στολίσκου που το συνόδευαν.

Είναι δεδομένο πως τα ελληνικά υποβρύχια έχουν προκαλέσει εκνευρισμό στο τουρκικό καθεστώς. Αφενός γιατί παραμένουν «αόρατα» και αφετέρου γιατί τα ελληνικά ελικόπτερα και αεροσκάφη ανθυποβρυχιακού πολέμου έχουν μετατραπεί σε εφιάλτες για τα τουρκικά υποβρύχια.

Την οργή των Τούρκων φρόντισε να… διατηρήσει και να τροφοδοτήσει ο ίδιος ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος πριν τρεις μέρες, στις 28 Σεπτεμβρίου, και ενώ οι Τούρκοι επιδίδονταν σε μπαράζ παραβιάσεων από μαχητικά αεροσκάφη, αλλά και από αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου που έψαχναν τα ελληνικά υποβρύχια, φρόντισε να τους δώσει μια… μικρή βοήθεια.

Με ανάρτησή του στο Facebook «αποκάλυψε», πού βρισκόταν το κορυφαίο ελληνικό υποβρύχιο κλάσης 214, ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, ανεβάζοντας μάλιστα φωτογραφίες στο Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης. Η εικόνα του ελληνικού υποβρυχίου να αναδύεται μεγαλοπρεπώς στο λιμάνι του Καστελλόριζου, μόλις 3 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Τουρκίας, εξευτέλισε κυριολεκτικά τους Τούρκους, που για μια ακόμα φορά κατάλαβαν ποιος έχει την απόλυτη κυριαρχία στα νερά του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.

Οι τορπίλες, τα Romeo και οι Belh@rra

Η Ελλάδα θέλει να παραμείνει κυρίαρχη στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο του Αιγαίου και για το λόγο αυτό προχωρά σε εξαιρετικά σημαντικές επενδύσεις στον συγκεκριμένο τομέα.

Ήδη προωθείται με διαδικασίες fast track η απόκτηση επτά υπερσύγχρονων αμερικανικών ελικοπτέρων ανθυποβρυχιακού πολέμου MH-60R. Πρόκειται για τα περίφημα ελικόπτερα Romeo, τα καλύτερα στον κόσμο στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο, εξοπλισμένα με sonar και ηλεκτρονικές συσκευές υψηλής τεχνολογίας, συστήματα αυτοπροστασίας και μεγάλη αυτονομία.

Τα ελικόπτερα Romeo, από τα καλύτερα στον κόσμο στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο, βάφονται στα γαλανόλευκα!

Επίσης, η σύμβαση για την προμήθεια 44 νέων τορπιλών για τα ελληνικά υποβρύχια έχει πάρει το δρόμο της Βουλής. Πρόκειται τορπίλες βαρέως τύπου, DM2A4, για τη χρήση από τα υποβρύχια 214 του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και τα παλαιότερα τύπου 209. Με την απόκτησή τους εκτινάσσονται κατακόρυφα οι επιχειρησιακές δυνατότητες των ελληνικών υποβρυχίων καθώς, έχουν τη δυνατότητα να εξαπολύονται από πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις, να κατευθύνονται με απόλυτη ακρίβεια, να μην επηρεάζονται από αντίμετρα και να προκαλούν σοβαρότερη καταστροφή αφού μεταφέρουν αυξημένη ποσότητα εκρηκτικής ύλης.

Συνολικά 44 τορπίλες SeaHake mod 4 θα παραλάβει το Πολεμικό Ναυτικό για τα υποβρύχια Type 214 αλλά και τα Type 209.

Όταν το 2025 η χώρα μας αποκτήσει και τις φρεγάτες Belh@rra, με τις εξαιρετικές δυνατότητες στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο, είναι προφανές πως δεν θα έχει αντίπαλο. Η πλήρης σουίτα σόναρ (τροπίδας και ρυμουλκούμενο) προσφέρει απαράμιλλη απόδοση ανίχνευσης. Η απόδοσή του υψηλού επιπέδου ενισχύεται περαιτέρω από τη χαμηλή ακουστική της υπογραφή, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολη την ανίχνευση από ένα εχθρικό υποβρύχιο. Τέλος, οι τορπίλες MU90 παρέχουν τη δυνατότητα εξουδετέρωσης οποιουδήποτε τύπου υποβρυχίου στα πιο σκληρά περιβάλλοντα, σε ρηχά ή βαθιά νερά.



Το Πολεμικό μας Ναυτικό, η αιχμή του δόρατος των Ενόπλων Δυνάμεων γυρίζει σελίδα και γίνεται ακόμα πιο ισχυρό, σε ένα περιβάλλον σύνθετο, απαιτητικό και απρόβλεπτο. Τα νέα του υπερσύγχρονα όπλα, σε συνδυασμό με την ελληνική ναυτοσύνη, την εμπειρία και την αποφασιστικότητα των πληρωμάτων το καθιστούν απόλυτα κυρίαρχο, όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κίνηση ΤΩΡΑ: Κλειστή η άνοδος του Κηφισού λόγω τροχαίου με δύο τραυματίες στο ύψος της Πέτρου Ράλλη

Αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας: Ποιο είναι το χειμερινό ωράριο και τι απαγορεύεται να κάνουμε

Δίκη για βιτριόλι: Το τετ-α-τετ της Ιωάννας με τη γυναίκα που της άλλαξε τη ζωή -Tο πρόσωπο «κλειδί»