ΕΘΝΙΚΑ

Παίζουν με τη «φωτιά» οι Τούρκοι: Δεκάδες παραβιάσεις και υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά

Παίζουν με τη «φωτιά» οι Τούρκοι: Δεκάδες παραβιάσεις και υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά
INTIME

Στα όρια του ατυχήματος κινούνται ξανά οι Τούρκοι θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια στο Αιγαίο.

Αδύναμη να επιδείξει κάτι περισσότερο από άνανδρες παραβιάσεις του FIR Αθηνών είναι η τουρκική Πολεμική Αεροπορία, δημιουργώντας ωστόσο επικίνδυνες συνθήκες πάνω από το Αρχιπέλαγος.

Την ώρα που τα ελληνικά μαχητικά δηλώνουν παρών σε συμμαχικές ασκήσεις από το Ισραήλ μέχρι τον Ατλαντικό Ωκεανό, οι Τούρκοι επιμένουν στο παιχνίδι των ανούσιων παραβιάσεων, παρά το γεγονός ότι τρώνε καθημερινά «ξύλο» στον αέρα από τους Έλληνες χειριστές.

Για μια ακόμα μέρα, η TuAF πραγματοποίησε δεκάδες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, με 4 μαχητικά F-16 να μπαίνουν στο FIR Αθηνών 38 φορές. Μάλιστα στις 11.14 το πρωί ζεύγος τουρκικών μαχητικών πραγματοποίησε υπερπτήσεις πάνω από τους Ανθρωποφάγους και το Μακρονήσι στα 20.000 πόδια, με το δεύτερο ζευγάρι να περνά ένα λεπτό αργότερα πάνω από τα ίδια νησάκια, στα 11.000 πόδια. Συνολικά καταγράφηκαν 4 υπερπτήσεις.

Ελληνικά μαχητικά F-16 απογειώθηκαν και μέσα σε ελάχιστα λεπτά έφτασαν στην… ουρά των τουρκικών μαχητικών. Σε μία περίπτωση σημειώθηκε εμπλοκή, με τους Τούρκους να προσπαθούν να ξεφύγουν αλλά τους Έλληνες χειριστές να τους βάζουν στο… στόχαστρο!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός - Λέκκας στο Newsbomb.gr: Ο λόγος που έγινε αισθητός σε όλη την Αθήνα

Η άθλια ανάρτηση του Γιώργου Κύρτσου για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Η «άγνωστη» Φώφη Γεννηματά και η κατάρα του καρκίνου που ταλαιπώρησε την οικογένειά της