ΕΘΝΙΚΑ

Ερντογάν για Rafale: Είπα στον Μακρόν «οι Έλληνες σε εξαπατούν δεν έχουν χρήματα, χρωστάνε 400 δισ.»

Ερντογάν
Η αμυντική συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας, φαίνεται ότι προκαλεί εκνευρισμό στον Τούρκο πρόεδρο
AP

Λεπτομέρειες από τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G2Ο στη Ρώμη, έδωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την επιστροφή του στην Τουρκία.

Μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους κατά την επιστροφή τους από την Ιταλία, ο κ. Ερντογάν υποστήριξε ότι στη συνομιλία που είχε με τον κ. Μακρόν τον προειδοποίησε ότι η Ελλάδα δεν έχει χρήματα για να πληρώσει για τα μαχητικά Rafale που έχει παραγγείλει. Σύμφωνα με όσα ο ίδιος ισχυρίστηκε, ο κ. Ερντογάν φέρεται να είπε στον Γάλλο πρόεδρο: «Κοίτα σε εξαπατούν. Αυτοί δεν έχουν λεφτά. Ξέρω ότι στη Δύση μόνο χρωστούν 400 δισ. ευρώ», για να εισπράξει την απάντηση από τον Εμανουέλ Μακρόν, όπως και πάλι ο ίδιος ανέφερε: «Έχουν χρήματα».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετέφερε στον Γάλλο πρόεδρο και την τουρκική ενόχληση για τη δημιουργία βάσης στην Αλεξανδρούπολη, παρά το γεγονός ότι αυτή δεν έχει καμία σχέση με τη Γαλλία και αφορά στην αμυντική συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Όπως είπε, ο συνομιλητής του δεν εξέφρασε κάποια άποψη επ’ αυτού.

Το σημαντικότερο ίσως από όσα «αποκάλυψε» ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αφορά την άρνησή του να συμμετάσχει στη διάσκεψη που προετοιμάζει το Παρίσι για τη Λιβύη εάν σε αυτήν λάβουν μέρος η Ελλάδα, η Κύπρος και το Ισραήλ. Με δεδομένη την παρουσία τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων και μισθοφόρων που υποστηρίζονται από την Τουρκία στο έδαφος της Λιβύης, ο Τούρκος πρόεδρος απειλεί εμμέσως ότι δεν θα συμβάλλει στην εξομάλυνση της κατάστασης στη χώρα, εάν η σύνθεση της διάσκεψης δεν την ικανοποιεί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θλίψη για τον Μπάμπη Ζαχαρόπουλο: Πήγε τον πατέρα του στο νοσοκομείο, δεν άντεξε και πέθανε

Νέα «ψυχρολουσία» σήμερα με τα κρούσματα: Μπορεί να ξεπεράσουν και τα 5.000

Έρευνα: Εμβόλιο-τσιρότο κατά της Covid 19 - Πόσο αποτελεσματικό είναι;