ΕΘΝΙΚΑ

Στρατός Ξηράς: Εντυπωσιακό βίντεο! Η «μάχη» ελληνικών και αμερικανικών αρμάτων στη Θράκη

Στρατός Ξηράς: Εντυπωσιακό βίντεο! Η «μάχη» ελληνικών και αμερικανικών αρμάτων στη Θράκη
Μηνύματα συνεργασίας και ετοιμότητας από τη Θράκη έστειλαν Έλληνες και Αμερικανοί.
Γενικό Επιτελείο Στρατού

Για μια ακόμη χρονιά η «Tank Challenge - 21» έκοψε την ανάσα, με τα ελληνικά Leopard να έρχονται αντιμέτωπα με τα αμερικανικά Abrams στην Ξάθη. 

Οι εικόνες από την Ξάνθη, με τα αμερικανικά Abrams να εκπαιδεύονται μαζί με τα Ελληνικά Leopard, στέλνουν δυναμική απάντηση στις προκλητικές ενέργειες του καθεστώτος Ερντογάν που επιχειρεί να κλιμακώσει την ένταση με κάθε ευκαιρία.

Η εντυπωσιακή "Tank Challenge 21" στο στρατόπεδο Τριανταφυλλίδη στην Ξάνθη, πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Θράκη, με τις αρματομαχίες Ελλήνων και Αμερικανών να εντυπωσιάζουν και να ενθουσιάζουν τους συμμετέχοντες.

Πιο συγκεκριμένα, στη… μάχη έδωσαν δυναμικό «παρών» αμερικανικός ουλαμός M1A2 Abrams της 1ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, έχοντας απέναντί του τρεις ελληνικούς ουλαμούς αρμάτων Leo 2 HEL και Leo 2A4 από Μονάδες της Ξάνθης, της Αλεξανδρούπολης και της Ορεστιάδας.

Οι συμμετέχοντες διαγωνίστηκαν σε βολές από στάση και κίνηση, συντήρηση άρματος, αντιμετώπιση βλαβών μέσα σε προκαθορισμένο χρόνο. Νικητής αναδείχθηκε ο ελληνικός ουλαμός, με τους Αμερικανούς να βρίσκονται πίσω με... 2-0 και να διαμηνύουν πως θα προετοιμαστούν για τη ρεβάνς σε ένα χρόνο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΓΕΣ:

Πέρα όμως από το διαγωνιστικό κομμάτι, το στοιχείο που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι η συνεκπαίδευση Ελλήνων και Αμερικανών και η κοινή απόφαση για «θωράκιση» μιας γεωστρατηγικά κρίσιμης περιοχής.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο διάγγελμα Μητσοτάκη την Πέμπτη - Τι θα πει ο πρωθυπουργός στον ελληνικό λαό

Πολυτεχνείο: Ένταση στην πύλη! Πέταξαν το στεφάνι των Ελλήνων βουλευτών

GNTM: Η Όλγα «τρέλανε» και τα άλογα με την πιο «καυτή» της φωτογράφιση (photos)