ΕΘΝΙΚΑ

Σε απελπισία ο Ερντογάν: Κοροϊδεύει τους Τούρκους με αυτοκρατορικούς χάρτες και κοιτάσματα

Σε απελπισία ο Ερντογάν: Κοροϊδεύει τους Τούρκους με αυτοκρατορικούς χάρτες και κοιτάσματα

Όργιο προπαγάνδας από τον Τούρκο πρόεδρο και τον κυβερνητικό του εταίρο, τον ακροδεξιό ηγέτη των «Γκρίζων λύκων», Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Την ώρα που η τουρκική οικονομία καταρρέει και το τουρκικό καθεστώς αδυνατεί να βάλει «φρένο» στην ανεξέλεγκτη κατρακύλα, οι κυβερνητικοί εταίροι Μπαχτσελί και Ερντογάν επειδή δεν μπορούν να δώσουν κάτι άλλο στον τουρκικό λαό, τους… πουλάνε κοιτάσματα αερίου και πετρελαίου στη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και αυτοκρατορικούς χάρτες.

Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, που κατά τα λοιπά βρίζονται μονίμως, συναντήθηκαν την Τετάρτη (17/11). Πριν την έναρξη της συνάντησης, στάθηκαν μπροστά από τηλεοπτικές και φωτογραφικές κάμερες κρατώντας έναν χάρτη του «τουρκικού κόσμου» που περιλαμβάνει Θράκη και Κύπρο! Πόζαραν με καμάρι μπροστά από τουρκόφωνες χώρες της κεντρικής Ασίας, αλλά και περιοχές στις οποίες ζουν μουσουλμάνοι και η Τουρκία θεωρεί «ομογενείς», όπως στην Ρωσία, στα νότια Βαλκάνια κ.ά.

Είναι προφανές πως ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν λόγω της συνεχώς αυξανόμενης κριτικής που δέχεται στο εσωτερικό της χώρας του για τους αποτυχημένους χειρισμούς του σε πολλά επίπεδα και κυρίως στο οικονομικό, είναι αναγκασμένος να υιοθετεί ακραία ρητορική προκειμένου να κρατά ευχαριστημένες τις μεγάλες και αμόρφωτες ως επί το πλείστον μάζες.

Η αναγκαστική συμπόρευση του με ακραία εθνικιστικά στοιχεία, όπως το κόμμα του ακροδεξιού Ντεβλέτ Μπαχτσελί, για να διατηρηθεί στην εξουσία της χώρας του, τον έχει αναγκάσει να δέχεται αδιαμαρτύρητα τις εθνικιστικές κραυγές των Γκρίζων Λύκων και της παρέας τους, οι οποίοι σπρώχνουν την Τουρκία στη δίνη της ακροδεξιάς και του εθνικισμού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη ο Νίκος Αντωνιάδης ο δικηγόρος που πρωτοστάτησε κατά των εμβολιασμών

Η απόφαση Μητσοτάκη για πανδημία, εμβολιασμό ηλικιωμένων, σχολεία και Lockdown

Κορονοϊός: Αυτές είναι οι οδηγίες για ασθενείς που δεν χρήζουν νοσηλείας