ΕΘΝΙΚΑ

Η Τουρκία πήρε τη σκυτάλη από την Ολλανδή δημοσιογράφο και κατηγορεί την Ελλάδα για «ψέματα»

Η Τουρκία πήρε τη σκυτάλη από την Ολλανδή δημοσιογράφο και κατηγορεί την Ελλάδα για «ψέματα»
«Πάσα» στην Τουρκία αποτέλεσαν τα όσα είπε και υποστήριξε η Ολλανδή δημοσιογράφος, Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ
INTIME

«Πάσα» στην Τουρκία αποτέλεσαν τα όσα είπε και υποστήριξε η Ολλανδή δημοσιογράφος, Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ

Την ιδανική «πασαδόρο» φαίνεται ότι βρήκε η Τουρκία στο πρόσωπο της Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ, της Ολλανδής δημοσιογράφου που προκάλεσε επεισόδιο στο Μέγαρο Μαξίμου με τον τρόπο με τον οποίο έθεσε την ερώτησή της για το μεταναστευτικό στον Κυριάκο Μητσοτάκη εισπράττοντας την ανάλογη απάντηση από τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Την ώρα που η Ολλανδή δημοσιογράφος μιλούσε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu όπου υποστήριξε, μεταξύ άλλων, πως έχει μετατραπεί σε στόχο μιας εκστρατείας μίσους, πως νιώθει ανεπιθύμητη και μη ασφαλής και ότι της πετούν πέτρες στο δρόμο, ο αντιπρόεδρος του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ προχώρησε σε μια σειρά προκλητικό και ανυπόστατων αναρτήσεων στο twitter κατηγορώντας την Ελλάδα για ψέματα όσον αφορά το μεταναστευτικό, υιοθετώντας, δηλαδή, μέχρι και τη ρητορική της Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ.

Οι προκλητικές αναρτήσεις Τσελίκ

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει επανειλημμένως πει αναληθή πράγματα για το μεταναστευτικό. Και έχει συκοφαντήσει πολλές φορές την Τουρκία. Η βάναυση μεταχείριση των προσφύγων από τις ελληνικές αρχές έχει διαπιστωθεί επανειλημμένως με τεκμήρια. Αυτή η καταδίωξη συμβαίνει κάθε μέρα. Ο κόσμος και η Ευρώπη τηρούν σιγή» ξεκίνησε το παραλήρημά του ο Ομέρ Τσελίκ.

«Το κυνηγητό των προσφύγων από τις ελληνικές αρχές έχει προσλάβει φοβερές διαστάσεις. Ο Πρόεδρός μας είναι αντίθετος σε αυτό το κυνηγητό και καταρρίπτει τα ψέματα της Ελλάδας κάθε φορά. Οι Έλληνες σκίζουν τις βάρκες των προσφύγων και τους αφήνουν να πνίγονται, διαπράττοντας έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Η Ολλανδή δημοσιογράφος Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό σε συνέντευξη τύπου 'γιατί λέτε ψέματα για τις απωθήσεις των προσφύγων;' Η δημοσιογράφος δέχτηκε πολλές απειλές μετά από αυτό το περιστατικό. Είναι αναγκασμένη να εγκαταλείψει την Ελλάδα» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι θεσμοί της ΕΕ παραμένουν σιωπηλοί για το κυνηγητό στους πρόσφυγες και τις απειλές προς τους δημοσιογράφους. Σύμφωνα με στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η τουρκική Γενική Διεύθυνση Διαχείρισης Μεταναστευτικού των ενόπλων δυνάμεων ξηράς και του λιμενικού σώματος, γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα έχει απωθήσει με pushback 17.245 αιτούμενους ασύλου μόνο για το 2020. Και άλλους 13.261 μέχρι στιγμής το 2021» συνέχισε ο κ. Τσελίκ και κατέληξε:

«Υπάρχουν περίπου 74.000 άνθρωποι που ζητούν άσυλο. Η Γενική Διεύθυνση Μεταναστευτικού της Τουρκίας θεωρεί ότι αυτοί έχουν απωθηθεί κατόπιν των συνεντεύξεων που έδωσαν από το 2017 έως σήμερα. Επομένως, αποτελεί οφθαλμοφανές γεγονός ότι η Ελλάδα λέει ψέματα. Δεν είναι απλώς ένας ισχυρισμός. Όλα αυτά δεν είναι απλοί αριθμοί. Όλα αυτά είναι ψυχές που τις σπρώχνουν στο χαμό. Είναι ψυχές με όνειρα, ελπίδες και το ανθρώπινο δικαίωμα στη ζωή. Σε αυτά η Ελλάδα απαντά μόνο με το να σπρώχνει αυτές τις ψυχές στο θάνατο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Πώς θα μπαίνουν οι μη εμβολιασμένοι σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία

Νέα μέτρα: Πού μπαίνει στοπ στους μη εμβολιασμένους - Αναλυτικά όσα ισχύουν από Δευτέρα

Τζένη Μπαλατσινού: Κινδύνευσε η ζωή μου στην τελευταία εγκυμοσύνη – Φύλακας-άγγελος μου ο Κικίλιας