ΕΘΝΙΚΑ

Πρόκληση και ασέβεια από τον ανήθικο Τσαβούσογλου: Η μόνη εισβολή που έγινε στην Κύπρο ήταν το 1963

Πρόκληση και ασέβεια από τον ανήθικο Τσαβούσογλου: Η μόνη εισβολή που έγινε στην Κύπρο ήταν το 1963

Οι Τούρκοι έπνιξαν στο αίμα τη Μεγαλόνησο με τον Αττίλα και ο Τσαβούσογλου επιμένει να παραποιεί την ιστορία και να έχει επιλεκτική μνήμη. 

Την πολύπαθη και μαρτυρική Κύπρο βάζει και πάλι στο στόχαστρο το καθεστώς Ερντογάν, με ακραία ρητορική που σπιλώνει μνήμες.

Δύο 24ωρα πριν, ο ίδιος ο Ερντογάν είχε απειλήσει τους Ελληνοκύπριους πως θα πληρώσουν ακριβά την επίθεση ενός παράφρονα Σύρου σε τζαμί στη Λάρνακα, ενώ σήμερα τη σκυτάλη από τον Τούρκο πρόεδρο πήρε ο υπουργός Εξωτερικών της γείτονος, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τη διατήρηση της ειρήνης, είπε ότι για την επιτυχία της διατήρησης της ειρήνης από τα Ηνωμένα Έθνη χρειάζεται ομοφωνία και αυτό ισχύει και για την Κύπρο, όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.

«Θέλω να τονίσω ότι για τις δραστηριότητες της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο, ο ΟΗΕ πρέπει να λάβει την έγκριση και της τ/κ πλευράς. Θέλω να υπενθυμίσω και αυτό: Η μόνη εισβολή που έγινε στο νησί ήταν το 1963. Άλλωστε από τότε, από το 1963 και μετά η ειρηνευτική δύναμη των ΗΕ εγκαταστάθηκε στο νησί» πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου, επιβεβαιώνοντας πως η τουρκική ηγεσία έχει επιλεκτική μνήμη, παρά το γεγονός ότι έχει πνίξει στο αίμα τη Μεγαλόνησο.

Για ποια «εισβολή» μιλάει όμως ο Τσαβούσογλου; Πρόκειται για τις διακοινοτικές ταραχές του 1963-64 (τουρκικά: Kanlı Noel) αναφέρεται στο ξέσπασμα της ενδοκοινοτικής βίας μεταξύ των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων κατά τη διάρκεια της Κυπριακής κρίσης του 1963–64, το βράδυ της 20-21 Δεκεμβρίου 1963 και η επακόλουθη περίοδος βίας σε ολόκληρο το νησί που ισοδυναμεί με εμφύλιο πόλεμο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πιστοποιητικό νόσησης: Στους τρεις μήνες μειώνεται η ισχύς του - Η εισήγηση της Επιτροπής

ΟΗΕ: Σε καμία περίπτωση δεν ειναι αποδεκτός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Θρήνος στο Ηράκλειο: Από τα «φώτα» και τις μεγάλες πίστες στην αυτοκτονία