ΕΘΝΙΚΑ

Εκνευρισμό προκάλεσαν στην Τουρκία οι αναφορές Μητσοτάκη για κυρώσεις

Τουρκία Μητσοτάκης κυρώσεις
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ΙΝΤΙΜΕ/ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δυσφορία στην Τουρκία μετά τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για κυρώσεις. 

Έντονη ήταν η ενόχληση της Άγκυρας μετά το αυστηρό μήνυμα του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από το Στρασβούργο, πως αν η Τουρκία επιστρέψει σε μια επιθετική συμπεριφορά, είναι έτοιμες οι ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος της.

Ειδικότερα, το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global ανέφερε ότι «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κατηγόρησε την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κι έφερε στην επικαιρότητα το χαρτί τον κυρώσεων».

Παράλληλα, στο ρεπορτάζ του ιδίου δικτύου σημειωνόταν πως «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να κάνει δηλώσεις που θα αυξήσουν την ένταση στο Αιγαίο. Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε πως ετοιμάζουν λίστα με πιθανά μέτρα που θα κάνουν κατά της Τουρκίας».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε χθες, με φόντο τις προκλήσεις της Τουρκίας, ότι δεν έχει υπάρξει «θεμελιώδης αλλαγή στην τουρκική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα» και συνεπώς υπάρχει έτοιμη δέσμη πιθανών περιοριστικών μέτρων.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτή η προσέγγιση δύο επιπέδων που ακολουθήσαμε, τείνοντας χέρι φιλίας ενώ ταυτόχρονα έχουμε έτοιμη μία δέσμη πιθανών περιοριστικών μέτρων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εάν η Τουρκία επιστρέψει σε μια επιθετική συμπεριφορά απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο εξακολουθεί να είναι -κατά τη γνώμη μου- η σωστή προσέγγιση», είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κατώτατος μισθός: Επισπεύδεται η δεύτερη αύξησή του - Όλο το χρονοδιάγραμμα

Ντάφης στο Newsbomb.gr: «Έρχεται ψύχος διαρκείας - Ισχυρότερο από την Μήδεια το νέο κύμα»

Βιασμός 24χρονης: Οι τοξικολογικές φέρνουν έως και ισόβια για τους δράστες – Νέα στοιχεία από το DNA

Survivor: Οι γυναίκες των Διασήμων αποσυντόνισαν τους Μαχητές και τους τηλεθεατές με τα μαγιό τους

Ινδία: Γεννήθηκε μωρό με τέσσερα χέρια και τέσσερα πόδια - Σκληρές εικόνες