ΕΘΝΙΚΑ

Αερομαχίες στο Αιγαίο: Πλήθος παραβιάσεων και παραβάσεων από τους Τούρκους

παραβιάσεις στο Αιγαίο
Η Τουρκία επιμένει στο σκηνικό έντασης πάνω από το Αρχιπέλαγος.

Κλιμακώνει ξανά την ένταση πάνω από το Αιγαίο η Τουρκία, καθώς 11 αεροσκάφη πραγματοποίησαν σωρεία παραβιάσεων και παραβάσεων στον ελληνικό εναέριο χώρο τη Δευτέρα.

Στην τακτική των προκλήσεων επιμένει η Τουρκία καθώς για ένα ακόμα 24ωρο κλιμακώθηκε η ένταση στον ουρανό του Αιγαίου. Μετά τα drones που έστειλαν την Κυριακή πάνω από ελληνικά νησιά, προχώρησαν σε πλήθος παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου, όπως και σε παραβάσεις.

Συγκεκριμένα, 11 αεροσκάφη έκαναν 12 παραβιάσεις και 7 παραβάσεις. Στον ελληνικό εναέριο χώρο εισήλθαν 4 F-16 και 6 F-4, όπως και ένα ATR-72, εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν οπλισμένα. Τα ελληνικά μαχητικά απογειώθηκαν άμεσα και προχώρησαν σε αναγνώριση και αναχαίτιση των Τούρκων, κατά την πάγια πρακτική που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις, ενώ σε δυο περιπτώσεις υπήρξε εμπλοκή.

Η αερομαχία είχε το συνηθισμένο αποτέλεσμα. Την άτακτη φυγή των Τούρκων που για ακόμα μια φορά είδαν απέναντί τους τα «γαλανόλευκα» φτερά να τους αποδεικνύουν ότι το Αιγαίο κυριαρχείται από την ελληνική αεράμυνα. Όπως διαβάσατε, άλλωστε, στην ανάλυση του Newsbomb.gr για την αντιμετώπιση των τουρκικών drones, η HAF έχει πολλαπλές βαθμίδες αντίδρασης και μπορεί να εντοπίσει κάθε είδους απειλή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Στερεύει από μαχητικά η Τουρκία: Στέλνει drones στο Αιγαίο – Απάντηση της HAF και βλέμμα στο μέλλον