ΕΘΝΙΚΑ

Πρόσκληση για κατάταξη στο Στρατό Ξηράς με την 2022 Β/ΕΣΣΟ

Νεοσύλλεκτοι φαντάροι

Αναρτήθηκε την Τρίτη (14/2) στη Διαύγεια (10:33:33) η εγκύκλιος διαταγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με την οποία καλούνται να καταταγούν στο Στρατό Ξηράς με τη 2022 Β/ΕΣΣΟ κατηγορίες στρατευσίμων.

Οι καλούμενοι από αναβολή κατάταξης για λόγους υγείας, καθώς και οι στρατεύσιμοι άλλων κατηγοριών και ανυπότακτοι οι οποίοι οποτεδήποτε έλαβαν αναβολή κατάταξης για λόγους υγείας, υποχρεούνται να παρουσιασθούν για κατάταξη στα αναφερόμενα στη διαταγή Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ) από 1 έως 4 Μαρτίου 2022, ενώ οι λοιποί καλούμενοι υποχρεούνται να παρουσιασθούν για κατάταξη στα αναφερμένα στη διαταγή ΣΥΠΟ από 8 έως 11 και 14 Μαρτίου 2022, ανάλογα µε την επιλογή τους.

Οι καλούμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν στα ΣΥΠΟ μεταξύ άλλων:

Τα αποτελέσματα µοριακού ελέγχου ανίχνευσης (τεστ PCR) του κορονοϊού, το οποίο θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών πριν από την ημερομηνία κατάταξής. Ο έλεγχος ανίχνευσης διενεργείται δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας, σε καθορισμένα περιφερειακά ιατρεία ή στα στρατιωτικά νοσοκομεία, µε την επίδειξη του σημειώματος κατάταξης και του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου επίσημου ταυτοποιητικού στοιχείου, σύμφωνα µε την ισχύουσα νομοθεσία ( Ν. 4876/2021 (Α΄251)).

Περισσότερες πληροφορίες για τα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ), τις ακριβείς ημερομηνίες και τις υποχρεώσεις αυτών που καλούνται για κατάταξη, παρέχονται από τις κατά τόπους στρατολογικές υπηρεσίες ή στο διαδικτυακό τόπο «www.stratologia.gr», μέσω του οποίου, οι στρατεύσιμοι υποχρεούνται να εκτυπώσουν το σημείωμα κατάταξης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.