ΕΘΝΙΚΑ

Τουρκία: Κλιμακώνει την ένταση πάνω από το Αιγαίο – Νέα υπερπτήση πάνω από την Κίναρο

τουρκικά UAV
Νέες προκλήσεις από την Άγκυρα.
Wikipedia

Συνεχίζει στον δρόμο της ακραίας προκλητικότητας η Τουρκία, και μάλιστα προχωρά και σε πράξεις πέρα από τα λόγια, καθώς το πρωί της Τετάρτης υπήρξε υπερπτήση UAV πάνω από την Κίναρο.

Το δικό της «παιχνίδι» έχει στήσει το τελευταίο διάστημα η Τουρκία, βάζοντας στο «στόχαστρο» της προκλητικής ρητορικής τα ελληνικά νησιά και το δικαίωμά τους στην υφαλοκρηπίδα. Οι αξιωματούχοι της Άγκυρας διαρκώς εγείρουν νέες απαιτήσεις και προκαλούν την Ελλάδα, ενώ το τελευταίο «χτύπημα» ήταν οι τοποθετήσεις του κυβερνητικού ετέρου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Πέρα, όμως, από τα διαρκή λόγια των Τούρκων υπουργών και υψηλόβαθμων στελεχών της κυβέρνησης, υπάρχουν και οι πράξεις από πλευράς Άγκυρας. Πράξεις που ανεβάζουν το θερμόμετρο πάνω από το Αιγαίο και κλιμακώνουν για ακόμα μια φορά την ένταση. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου στις 9:39 ένα μη επανδρωμένο UAV πραγματοποίησε υπερπτήση στην Κίναρο, στα 19.000 πόδια.

Όλα αυτά, τη στιγμή που αναλυτές στην Τουρκία δείχνουν να έχουν αντιληφθεί την αλλαγή ισορροπιών πάνω από το Αρχιπέλαγος. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ και ο ανταποκριτής του, Μανώλης Κωστίδης, στη γειτονική χώρα η πλειοψηφία των αναλυτών συνηγορεί ότι η απόκτηση των Rafale γέρνει την πλάστιγγα υπέρ της Ελλάδας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ποια αποστρατικοποίηση; Το νέο Casus Belli της Τουρκίας και η απειλή της ελληνικής κυριαρχίας