ΕΘΝΙΚΑ

Τουρκία: Νέες απειλές κατά της Ελλάδας για τα νησιά από τον αντιπρόεδρο των Εθνικιστών

Τουρκία: Νέες απειλές κατά της Ελλάδας για τα νησιά από τον αντιπρόεδρο των Εθνικιστών
Κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία
INTIME

Τουρκία: Ο Ισμαήλ Οζντεμίρ, αντιπρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράστης (MHP), εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της Ελλάδας με αφορμή τη συζήτηση που έχει ανοίξει από την Άγκυρα για τα νησιά του Αιγαίου.

Μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση για την έγκριση του μνημονίου στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ της Τουρκίας και της Ουγκάντα, ο Οζντεμίρ αναφέρθηκε και στην Ανατολική Μεσόγειο. Σε αυτό το σημείο μίλησε για προκλήσεις της Ελλάδας στο Αιγαίο, αναφέροντας πως εγείρουν ακόμα και casus belli. Μάλιστα, ανέφερε πως αυτές οι προκλήσεις δεν πρόκειται να μείνουν αναπάντητες.

«Κι ένα εκατοστό να προσπαθήσουν να αυξήσουν την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο πέρα από το όριο των 6 μιλίων φυσικά και αποτελεί αιτία πολέμου για εμάς. Παρόλα αυτά, το ότι η κυβέρνηση της Αθήνας εξακολουθεί να επιμένει στο θέμα υποδηλώνει ήδη ότι ενδέχεται να αυξηθούν οι εντάσεις στην περιοχή μας στο μέλλον», είπε ο Οζντεμίρ, συγχέοντας στον λόγο του τα χωρικά ύδατα με την υφαλοκρηπίδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αντιπρόεδρος του MHP, που είναι κυβερνητικός ετέρος, στήριξε απόλυτα όλα όσα έχει αναφέρει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ζητώντας μάλιστα να προχωρήσει η Άγκυρα σε αμφισβήτηση κυριαρχίας των νησιών και έπειτα να καταγγείλει την αποστρατικοποίησή τους.

«Αυτή η προσέγγιση είναι σωστή κατά τη γνώμη μας και έτσι θα έπρεπε να γίνει. Η κακομαθημένη Ελλάδα, που προβαίνει σε κάθε είδους παρανομία και προχωρά σε ακόμη πιο επιθετικές πολιτικές, μετατρέποντας την κακία σε επιθετικότητα, θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα λάβει την απαραίτητη απάντηση και στάση απέναντι σε κάθε βήμα που θα κάνει από εδώ και πέρα, γι’ αυτό θα πρέπει να ενεργήσει ανάλογα», είπε χαρακτηριστικά ο Οζντεμίρ.

«Οι ίδιες συνθήκες (Λωζάνης, Παρισίων) προβλέπουν ότι είναι παράνομο να τολμήσει κάποιος να διεκδικήσει γη, της οποίας η κυριαρχία δεν έχει μεταβιβαστεί σε αυτόν και απαράδεκτο. Κατά την άποψή μας, η ουσία του θέματος είναι πρώτα η κυριαρχία μας και μετά η εθνική μας ασφάλεια. Συνεχίζοντας να χτίζει στρατιωτικές εγκαταστάσεις στα νησιά κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλήσεις της αγνοώντας τις εκκλήσεις της χώρας μας για σχέσεις καλής γειτονίας», πρόσθεσε.

Μάλιστα, ο Οζντεμίρ ζήτησε από την Ελλάδα «να σταματήσει αμέσως να εξοπλίζει τα νησιά, τις νησίδες και τις βραχονησίδες με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς, να αποσύρει τα οχυρά που έχει κατασκευάσει και διατηρεί μέχρι τώρα και να αναγνωρίσει τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη».

«Οι στρατιωτικές δαπάνες της Ελλάδας, που βλάπτουν μόνο την ίδια και την οικονομία της, είναι peanuts για την Τουρκία. Ενεργούν με αίσθημα μιας διαρκούς εχθρότητας αντί για καλής γειτονίας Η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει βιώσει πολλές φορές στην ιστορία της τις πικρές εμπειρίες του πολέμου. Ως εκ τούτου, η πρόκληση εντάσεων, οι διαρκείς προκλητικές ενέργειες και η δηλητηριώδης στάση δεν λύνουν τα προβλήματά της. Αντίθετα, αντιμετωπίζει σοβαρότερα προβλήματα. Πρέπει να καταλάβουν ότι αν προχωρήσουν με αυτή την ταχύτητα και σε ένα τέτοιο επίπεδο κατά της Τουρκίας, σίγουρα θα λάβουν την απάντησή τους μια μέρα», συμπλήρωσε.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης δήλωσε ότι το κύριο πρόβλημά τους είναι η πολιτική της Γαλάζιας Πατρίδας, η οποία καθορίζει τις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας, στις οποίες η Τουρκία μπορεί να ασκήσει κυριαρχία. Ως «επιθετικότητα και απειλή» χαρακτηρίστηκαν από την πρόεδρο της Ελλάδας η δίκαιη αντίδραση και οι πρωτοβουλίες της χώρας μας κατά της προκλητικότητας και των παράνομων ενεργειών της Ελλάδας», ολοκλήρωσε την ομιλία του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οι δήμαρχοι Χίου και Σάμου απαντούν στην Τουρκία: «Δεν φεύγει ο Στρατός απ' τα νησιά μας»