ΕΘΝΙΚΑ

Προκαλεί ο Ακάρ: Προτείνει συνεκμετάλλευση του πλούτου του Αιγαίου

Προκαλεί ο Ακάρ: Προτείνει συνεκμετάλλευση του πλούτου του Αιγαίου
Τι είπε ο Χουλουσί Ακάρ μετά την έκτακτη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για από κοινού εκμετάλλευση του πλούτου του Αιγαίου με την Ελλάδα, έκανε λόγο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ

Στη χθεσινή συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Παναγιωτόπουλο στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας, μεταξύ άλλων, για συνεκμετάλλευση «των πλούτων του Αιγαίου».

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, μετά την έκτακτη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, ο Χουλουσί Ακάρ μιλώντας σε δημοσιογράφους, ερωτηθείς για το πώς είναι η κατάσταση τελευταία στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, απάντησε: «Διεξάγουμε τις συνομιλίες μας ειλικρινά, ανοιχτά και με διαφάνεια».

Μιλώντας για το Αιγαίο σημείωσε: «Αυτό είναι σημαντικό για την ευημερία των ανθρώπων των δύο χωρών και το μοίρασμα των ομορφιών και των πλούτων του Αιγαίου. Υπάρχει τουρισμός, αλιεία και πολλά άλλα πλούτη. Είμαστε υπέρ της χρήσης αυτών μαζί, το είπαμε αυτό. Λάβαμε θετική απάντηση από τον συνομιλητή μας με αυτή την έννοια, περιμένουμε να προχωρήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε εποικοδομητικοί, θετικοί, αυτή είναι η προσέγγισή μας».

Από την πλευρά του πάντως, το υπουργείο Άμυνας, χθες, στον απόηχο της συνάντησης των δύο υπουργών, σημείωνε ότι υπογραμμίστηκε η σημασία μείωσης των εντάσεων και εμπέδωσης κλίματος ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο βάσει των κανόνων διεθνούς δικαίου και της αρχής καλής γειτονίας.

Με πληροφορίες από: trthaber