ΕΘΝΙΚΑ

Συνάντηση Δένδια-Κασουλίδη: Κυπριακό, ανατολική Μεσόγειος και Ουκρανία στην ατζέντα

Συνάντηση Δένδια-Κασουλίδη: Κυπριακό, ανατολική Μεσόγειος και Ουκρανία στην ατζέντα
O Νίκος Δένδιας υποδέχθηκε τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών λίγο πριν την τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ
ΙΝΤΙΜΕ

O Νίκος Δένδιας υποδέχθηκε τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών λίγο πριν την τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ

Στην Αθήνα βρίσκονται οι υπουργοί Εξωτερικών της Κύπρου και του Ισραήλ, προκειμένου να συμμετάσχουν στην Τριμερή Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου.

Στις 10:40 ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης πέρασε το κατώφλι του υπουργείου Εξωτερικών, όπου τον υποδέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Στο πλαίσιο του συντονισμού μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας, οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν επικεντρωθούν στο Κυπριακό, στην κατάσταση στην Ουκρανία και στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Δένδιας θα υποδεχθεί στο υπουργείο Εξωτερικών τον Ισραηλινό ομόλογό του Γαΐρ Λαπίντ, με τον οποίο θα έχει επίσης κατ' ιδίαν και διευρυμένες συνομιλίες. Οι συζητήσεις μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Ισραήλ αναμένεται να καλύψουν την κατάσταση στην Ουκρανία, εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, καθώς και τη στενή ελληνο-ισραηλινή συνεργασία σε όλους τους τομείς.

Μετά το πέρας των κατ' ιδιάν συναντήσεων, περί τις 15:10, θα ακολουθήσουν οι διευρυμένες συνομιλίες στο πλαίσιο της Τριμερούς Συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών.

Οι συζητήσεις μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών των τριών χωρών αναμένεται να εστιάσουν στην περαιτέρω ενδυνάμωση της στενής τους συνεργασίας σε διάφορους τομείς, όπως η ενέργεια, η πολιτική προστασία, η οικονομία και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας με απώτερο στόχο την προώθηση ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι τρεις υπουργοί αναμένεται επίσης να εξετάσουν τις προκλήσεις ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και το περιθώριο διεύρυνσης της συνεργασίας με τη συμμετοχή και άλλων κρατών. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο περί τις 16:15.

Σημειώνεται πως η Τριμερής Συνάντηση έπεται της αντίστοιχης Συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στα Ιεροσόλυμα τον περασμένο Αύγουστο, καθώς και της Συνόδου Κορυφής που έλαβε χώρα επίσης στα Ιεροσόλυμα τον περασμένο Δεκέμβριο.

Διαβάστε επίσης:

Η τριμερής συνάντηση Ελλάδας - Ισραήλ - Κύπρου στη «σκιά» του πολέμου στην Ουκρανία