ΕΘΝΙΚΑ

Κυπριακό - Οι προεκτάσεις της παραίτησης του Ε/κ διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη

Κυπριακό - Οι προεκτάσεις της παραίτησης του Ε/κ διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη
Ο κ. Μαυρογιάννης θα παραμείνει στο πόστο του μέχρι τις 15 Μαϊου
ALPHA CYPRUS

Κυπριακό: Συζήτηση άνοιξε γύρω από την παραίτηση του Ε/κ διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη την Παρασκευή που μας πέρασε η οποία έγινε αποδεκτή από τον Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Μαυρογιάννης θα παραμείνει στο πόστο του μέχρι τις 15 Μαϊου, ημερομηνία κατά την οποία λήγει το συμβόλαιο του. Από το περιβάλλον του ιδίου λέγεται πως η εξέλιξη αυτή συνδέεται κυρίως με τη στασιμότητα που παρατηρείται στο κυπριακό αλλά και το γεγονός ότι ο ίδιος ένιωσε πως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου.

Η είδηση βγήκε στο Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ την Κυριακή. Ο ίδιος ο κ. Μαυρογιάννης, σύμφωνα πάντα με το περιβάλλον του, έκρινε πως το θέμα υπερπροβλήθηκε. Επιμένει παράλληλα πως δεν υπήρξε κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό ή γεγονός που τον πυροδότησε αυτή την απόφαση αλλά μια πλειάδα λόγων που τον οδήγησε το τελευταίο διάστημα σε περίσκεψη. Η συγκεκριμένη συγκυρία δε, συνδέεται με προσωπικά θέματα του ιδίου.

Οι προεδρικές εκλογές

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως το όνομα του Ανδρέα Μαυρογιάννη απασχόλησε το ρεπορτάζ των προεδρικών εκλογών, ωστόσο ο ίδιος σε διαφορετικές περιπτώσεις παρά το γεγονός ότι δεν έκρυψε το ενδιαφέρον του, ανέφερε πως δεν προσεγγίστηκε από κάποιο κόμμα. Το όνομα του απασχόλησε το ρεπορτάζ του διαλόγου ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ ο οποίος ναυάγησε, ενώ σήμερα δημοσίευμα της εφημερίδας "Ο Φιλελεύθερος" τον περιλαμβάνει στο short list των υποψηφίων που εξετάζει σήμερα το ΑΚΕΛ.

Στις 28 Μαρτίου μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο ίδιος δήλωνε μη κομματικός και έλεγε ότι δεν αποκλείει αν υπάρξει κάποια δυναμική να εμπλακεί στο πεδίο των προεδρικών εκλογών.

Η στασιμότητα στο κυπριακό

Η στασιμότητα στο κυπριακό αποτέλεσε την κύρια αιτία που όπως όλα δείχνουν έφερε αυτή την εξέλιξη. Τα πράγματα στο μέτωπο του εθνικού θέματος βρίσκονται εδώ και χρόνια σε αδιέξοδο.

Έντονη εμφανίστηκε στην εκπομπή Alpha Καλημέρα η πρώην Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή η οποία ανέφερε ότι τα μηνύματα που στέλνονται από την παραίτηση Μαυρογιάννη και την αποδοχή της αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο είναι αρνητικά και θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

«Μην ξεχνάμε ότι ο κ. Μαυρογιάννης είναι διαπραγματευτής από τον Σεπτέμβριο του 2013. Ο κ. Μαυρογιάννης και όσοι βρίσκονταν δίπλα από τον Πρόεδρο όλο αυτό το διάστημα, δεν μπορεί να είναι άμοιροι ευθυνών για την πολύ οδυνηρή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κυπριακό αυτή τη στιγμή. Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την οριστική διχοτόμηση και επικρέμαται ο κίνδυνος προσάρτησης των κατεχομένων. Δεν μπορεί σε μια στιγμή που πρέπει να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες και για τον διορισμό ενός ειδικού αντιπροσώπου απεσταλμένου του ΓΓ και για την επανέναρξης συνομιλιών και την προώθηση ΜΟΕ, να έρχεται αυτή η παραίτηση», ανέφερε χαρακτηριστικά καλώντας και τον Ε/κ διαπραγματευτή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δημοσιοποιήσουν αυτές τις επιστολές.

ΠΗΓΗ:alphanewslive.com

Διαβάστε επίσης:

Kυπριακό: Τα είπαν Αναστασιάδης και Γιέτζια - Συζήτηση για διορισμό απεσταλμένου ΓΓ του ΟΗΕ