ΕΘΝΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Επέστρεψαν οι Τούρκοι στο Αιγαίο – Παραβιάσεις και εμπλοκές με ελληνικά μαχητικά

Ελληνοτουρκικά: Επέστρεψαν οι Τούρκοι στο Αιγαίο – Παραβιάσεις και εμπλοκές με ελληνικά μαχητικά
Συνεχίζει στον δρόμο των προκλήσεων η Τουρκία.
Φωτογραφία αρχείου

Ελληνοτουρκικά: Νέος κύκλος προκλήσεων από την Τουρκία στο Αιγαίο, με σωρεία παραβιάσεων και παραβάσεων στον ελληνικό εναέριο χώρο την Παρασκευή (6/5).

Επιστροφή στον δρόμο των προκλήσεων και της κλιμάκωσης της έντασης από την Τουρκία, καθώς την Παρασκευή (6/5) σημειώθηκαν 21 παραβάσεις και 13 παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου από μαχητικά της γειτονικής χώρας. Συνολικά 33 αεροσκάφη πραγματοποίησαν τις παράνομες ενέργειες πάνω από το Αιγαίο, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά πως η Άγκυρα έχει βάλει στόχο της τη δημιουργία ενός «θερμού» επεισοδίου στο Αρχιπέλαγος.

Συγκεκριμένα, 3 κατασκοπευτικά CN-235, 12 ελικόπτερα και 1 UAV, έξι εκ των οποίων ήταν οπλισμένα, προχώρησαν σε 21 παραβάσεις και 13 παραβιάσεις, με τις 8 να γίνονται από τα μαχητικά και τις 5 από τα ελικόπτερα, ενώ υπήρξαν και τέσσερις εμπλοκές καθώς τα ελληνικά μαχητικά απογειώθηκαν άμεσα για να υψώσουν για άλλη μια φορά «ασπίδα» προστασίας πάνω από το Αιγαίο.

Οι τουρκικές προκλήσεις σημειώθηκαν στο Βορειοαντολικό, το Κεντρικό και το Νοτιανατολικό Αιγαίο, με τα «γεράκια» της Πολεμικής Αεροπορίας να προχωρούν σε αναγνώριση και αναχαίτιση των τουρκικών αεροσκαφών, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά την πάγια πρακτική που χρησιμοποιείται σε αυτές τις περιπτώσεις.