ΕΘΝΙΚΑ

Μαινόμενος Οκτάι: Θέατρο Μητσοτάκη στο Κογκρέσο - Θεωρούσαμε τις ΗΠΑ σύμμαχο

Φουάτ Οκτάι
Σφοδρή επίθεση τόσο προς την Ελλάδα όσο και στις ΗΠΑ
AP

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις με ανθελληνικό παραλήρημα στην Τουρκία, μετά την ιστορική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο αμερικανικό Κογκρέσο

Σφοδρή επίθεση τόσο προς την Ελλάδα όσο και στις ΗΠΑ, εξαπέλυσε μαινόμενος, ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, ο οποίος επέκρινε την ομιλία Μητσοτάκη κάνοντας λόγο για θέατρο, ενώ προσπαθώντας να κάνει το άσπρο-μαύρο κατηγόρησε μάλιστα την Αθήνα ότι παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο.

«Παρακολουθήσατε το θέατρο για την Τουρκία και την ΤΒΔΚ στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, τις οποίες αποκαλούμε σύμμαχο. Χειροκροτούν όρθιοι τον Έλληνα πρωθυπουργό που αντιτίθεται στη λύση των δύο κρατών στην Κύπρο. Το να δρα κανείς σαν να μην υπάρχουν οι Τουρκοκύπριοι στο νησί αποτελεί μία πολύ δυσάρεστη κατάσταση», είπε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας.

«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο με τα σόου του ελληνικού–ελληνοκυπριακού διδύμου που δεν συνεισφέρουν τίποτα προς την επίτευξη λύσης. Δεν έχουμε χρόνο. Βλέπουμε την αλήθεια και τη δείχνουμε σε όλους. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη λύση των δύο κρατών στην Κύπρο, στη βάση της κυριαρχικής ισότητας», είπε στη συνέχεια και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα «παίζει το παιχνίδι των 12 μιλίων στο Αιγαίο και παραβιάζει διαρκώς τον εναέριο χώρο μας».

«Καλώ τις ΗΠΑ να ασπαστούν την κοινή λογική, και να μην ενθαρρύνουν με χειροκροτήματα τις προσπάθειες δημιουργίας αντίθετης αντίληψης για την Ελλάδα, η οποία παίζει το παιχνίδι των 12 μιλίων στο Αιγαίο και παραβιάζει συνεχώς τον εναέριο χώρο μας. Σε αυτές τις ημέρες που η περιφερειακή συνεργασία είναι πιο σημαντική από ποτέ λόγω της ρωσο-ουκρανικής κρίσης, ο καθένας πρέπει να σκεφτεί δύο φορές τι χειροκροτεί όρθιος, τι υποστηρίζει, τι επικροτεί και τι ξεστομίζει», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Σε "vertigo" ο τουρκικός Τύπος με την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ- «Σχεδιάζουν επίθεση εναντίον μας»

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων