ΕΘΝΙΚΑ

Πολεμικό Ναυτικό: Καταιγισμός πυρών στη «ΛΟΓΧΗ» - Εντυπωσιακές εικόνες

Πολεμικό Ναυτικό: Καταιγισμός πυρών στη «ΛΟΓΧΗ» - Εντυπωσιακές εικόνες
Γενικό Επιτελείο Ναυτικού

Μήνυμα ισχύος και ύψιστης ετοιμότητας από τον ελληνικό Στόλο - Άνοιξαν πυρ φρεγάτες και πυραυλάκατοι.

«Κανένας εφησυχασμός, καμία αδράνεια. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας σε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος». Αυτο διαμηνύουν πηγές του Πολεμικού μας Ναυτικού, την ώρα που η Τουρκία επιχειρεί να κλιμακώσει την ένταση στο Αρχιπέλαγος.

Με τις εξελίξεις να γίνονται πλέον απρόβλεπτες σε διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις προετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο. Άλλωστε, με τον Ερντογάν να αναζητά τρόπους και ευκαιρίες για να κερδίσει πόντους στην διπλωματική σκακιέρα, η Ελλάδα οφείλει να είναι πανέτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα.

Οι οδηγίες που έχει δώσει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και στους τρεις Κλάδους είναι σαφείς: Επαγρύπνηση και ετοιμότητα από τον Έβρο μέχρι το Καστελλόριζο, συνεχής εκπαίδευση και επίδειξη σημαίας σε όλα τα «καυτά» σημεία του Αρχιπελάγους.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως τουλάχιστον 20 μονάδες επιφανείας και υποβρύχια βρίσκονται καθημερινά εκτός ναυστάθμων, περιπολώντας συνεχώς σε όλο το μήκος του Αιγαίου, ενώ ο ελληνικός Στόλος έχει συνεχή παρουσία στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ.

Απέναντι λοιπόν στην προκλητική ρητορική Ερντογάν και στις επιθετικές ενέργειες κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, η Ελλάδα απαντά προτάσσοντας τη «ΛΟΓΧΗ» της σε όλα τα πλοία και τα υποβρύχια του Στόλου της.

Από την Τρίτη 17 έως την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022, πραγματοποιήθηκε επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ), στο πλαίσιο Ασκήσεως «ΛΟΓΧΗ», στη θαλάσσια περιοχή του Μυρτώου πελάγους, με συμμετοχή μονάδων των Διοικήσεων Φρεγατών, Ταχέων Σκαφών, Πλοίων Επιτήρησης και Αεροπορίας Ναυτικού.

Κατά την εν λόγω άσκηση εκτελέστηκαν προκεχωρημένα γυμνάσια πολέμου επιφανείας με πυρά κατά σκοποσήμου, πυρά συστημάτων αντιβληματικής προστασίας (Close In Weapon Systems), γυμνάσια Αντιαεροπορικού Πολέμου, Διοικητικής Μέριμνας (ΔΜ), Επικοινωνιών και σημαντικός αριθμός αντικειμένων αντιμετώπισης πολλαπλών απειλών.

Η εν λόγω άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και περαιτέρω επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ: