ΕΘΝΙΚΑ

Κατεχόμενα: Καταδικάζει τις γεωτρήσεις στο τεμάχιο 6 - Απειλεί με παράνομες έρευνες

Κατεχόμενα: Καταδικάζει τις γεωτρήσεις στο τεμάχιο 6 - Απειλεί με παράνομες έρευνες

Νέα πρόκληση από τα Κατεχόμενα - Τι αναφέρει ο «υπεξ» την έναρξη γεωτρήσεων στο τεμάχιο 6

Καταδικάζει το «υπουργείο εξωτερικών» την μονομερή – όπως την χαρακτηρίζει – δραστηριότητα της «ε/κ διοίκησης», όπως αναφέρεται στην Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο τεμάχιο 6, υποστηρίζοντας με αυτές τις μονομερείς ενέργειες η ε/κ πλευρά παραβιάζει τα ίσα δικαιώματα του τ/κ «λαού» στους φυσικούς πόρους και συνεχίζει να κλιμακώνει την ένταση στο νησί και την ανατολική Μεσόγειο.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στην ανακοίνωσή του το «υπεξ» προσθέτει ότι η πρόταση της τ/κ πλευράς για συνεργασία στο θέμα του φυσικού αερίου, όπως είχε κατατεθεί τον Ιούλιο του 2019, παραμένει στο τραπέζι.

Αναμένουν, αναφέρεται, ότι η «ε/κ διοίκηση» – όπως αποκαλεί την κυβέρνηση της Δημοκρατίας – θα σταματήσει άμεσα τις μονομερείς δραστηριότητες και θα δώσει θετική απάντηση σε αυτή την πρόταση.

«Σε αντίθετη περίπτωση, η τ/κ πλευρά θα συνεχίσει αποφασιστικά τις μελέτες για τους υδρογονάνθρακες στις αδειοδοτημένες περιοχές όπως αυτές καθορίστηκαν το 2011 στο πλαίσιο των κεκτημένων δικαιωμάτων της. Κανείς δεν πρέπει να ανησυχεί από αυτό».

Επιπλέον, θα συνεχίσουν – αναφέρεται – να υποστηρίζουν την πρόταση που έκανε η Τουρκία το 2020 για την διοργάνωση μιας περιεκτικής διάσκεψης στην Ανατολική Μεσόγειο με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων μερών, συμπεριλαμβανομένης της «τδβκ», όπως αποκαλείται το ψευδοκράτος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων