ΕΘΝΙΚΑ

Κύπρος: Σημαντικό βήμα για το κοίτασμα Αφροδίτη - Η NewMed ανακοίνωσε έναρξη εργασιών

Κύπρος: Σημαντικό βήμα για το κοίτασμα Αφροδίτη - Η NewMed ανακοίνωσε έναρξη εργασιών
Η Αφροδίτη ανακαλύφθηκε το 2011 και εκτιμάται ότι περιέχει 129 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) αερίου
cyprustimes

Κύπρος - Όλες οι ειδήσεις: Άρχισαν οι εργασίες για το Κοίτασμα Αφροδίτη – Η ανακοίνωση της Ισραηλινής εταιρείας «NewMed Energy» 

Η Ισραηλινή εταιρεία NewMed ανακοίνωσε ότι προχωρά με το κοίτασμα φυσικού αερίου Αφροδίτη στην Κύπρο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters, η Ισραηλινή εταιρεία «NewMed Energy» ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα ότι προχωρά με την ανάπτυξη του κοιτάσματος φυσικού αερίου Αφροδίτη, στην Κυπριακή ΑΟΖ, ενώ σημείωσε πτώση στα τριμηνιαία της κέρδη, καθώς τέθηκαν σε ισχύ οι νέοι φορολογικοί κανονισμοί.

Όπως σημειώνει η εταιρεία, είχε ληφθεί η απόφαση με τους εταίρους της στην Αφροδίτη, ούτως ώστε «να συνεργαστεί με ένα πλοίο γεωτρήσεων για να ανοίξει το πρώτο πηγάδι παραγωγής στη δεξαμενή».

Δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα

Η Αφροδίτη ανακαλύφθηκε το 2011 και εκτιμάται ότι περιέχει 129 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) αερίου.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς την πιθανή ανάπτυξη της Αφροδίτης – της πρώτης ανακάλυψης φυσικού αερίου στην Κύπρο», ανέφερε η εταιρεία.

Η NewMed ανακοίνωσε, επίσης, καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου ύψους 84 εκατομμυρίων δολαρίων, από 115 εκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα. Τα έσοδα από την πώληση φυσικού αερίου και συμπυκνωμάτων το τρίμηνο ανήλθαν σε 247 εκατομμύρια δολάρια, από 216 εκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο έτος.

Η εταιρεία είναι βασικός μέτοχος στο μεγάλο Ισραηλινό Κοίτασμα Φυσικού Αερίου, «Leviathan».