ΕΘΝΙΚΑ

Ντελίριο Τούρκου δημοσιογράφου: 152 νησιά στο Αιγαίο δεν βρίσκονται υπό κυριαρχία, να τα πάρουμε

Τούρκος δημοσιογράφος
Την «σκυτάλη» της προπαγάνδας από τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, παίρνουν ακραίοι δημοσιογράφοι

Ο Τούρκος δημοσιογράφος, μίλησε για 152 νησιά στο Αιγαίο για τα οποία δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους και η Τουρκία θα  μπορούσε στο μέλλον να τα καταλάβει

Την «σκυτάλη» της προπαγάνδας από τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, παίρνουν ακραίοι δημοσιογράφοι του φιλοκυβερνητικού κόμματος, θέτοντας και αυτοί με την σειρά τους θέμα κυριαρχίας των ελληνικών νησιών.

Μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις Τσαβούσογλου ο οποίος επικαλούμενος την συνθήκη της Λωζάνης, έθεσε εκ νέου θέμα αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών και αμφισβήτησε ευθέως την ελληνική κυριαρχία, Τούρκος δημοσιογράφος, προχώρησε σε παραλήρημα στο CNN Turk μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος, μίλησε για 152 νησιά στο Αιγαίο για τα οποία δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους και η Τουρκία θα μπορούσε στο μέλλον να τα καταλάβει. Μάλιστα, οι εξωφρενικές αυτές δηλώσει έγιναν παρουσία του προέδρου του αντιπολιτευτικού κόμματος «Πατρίδα», Μουαρέμ Ιντζέ, ο οποίος έμεινε άφωνος από τα όσα άκουσε. Ο τελευταίος απάντησε στον δημοσιογράφο ότι η Τουρκία δεν έχει βλέψεις για ελληνικά νησιά, ρωτώντας τον παράλληλα εάν εννοεί «να πάμε να τα πάρουμε». Η απάντηση του δημοσιογράφου ήταν κυνική λέγοντας «ίσως τα πάρουμε, ποιος ξέρει;».

Η αντιπαράθεση των δύο ανδρών συνεχίστηκε για τη συνθήκη της Λωζάνης με τον μεν δημοσιογράφο να εμφανίζεται… κυβερνητικότερος του Ερντογάν, κάνοντας λόγο για την ανάγκη επικαιροποίησης και τον πολιτικό να απαντά ότι είχαν παραχωρηθεί από την εποχή των σουλτάνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο διευθυντής της Hurriyet Αχμέτ Χακάν που συντόνιζε τη συζήτηση, δεν έκανε ούτε μια παρέμβαση για τα όσα απαράδεκτα ακούστηκαν.

Το απίστευτο παραλήρημα του Τούρκου δημοσιογράφου, καθόλου τυχαίο δεν είναι έρχεται μετά τη «γραμμή» που έδωσε ο τούρκος ΥΠΕΞ, χθες, ο οποίος έθεσε το θέμα της κυριαρχίας ελληνικών νησιών και εν μέσω απειλών αξίωσε εκ νέου αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας.

Αναλυτικά ο διάλογος:

Ζαφέρ Σαχίν (δημοσιογράφος): Ο λόγος που ο Μητσοτάκης σπεύδει στις ΗΠΑ είναι επειδή φοβάται την επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάννης. Η δήλωση του προέδρου Ερντογάν για επικαιροποίηση της, έχει πολλές βαθιές έννοιες.

Μουαρέμ Ιντζέ (Πρόεδρος κόμματος Πατρίδα): Τι θα επικαιροποιήσετε; Τέτοια πράγματα δεν γίνονται

Ζαφέρ Σαχίν (δημοσιογράφος): Μα πήγαμε και δώσαμε τα νησιά που βρίσκονται μπροστά στη μύτη μας

Μουαρέμ Ιντζέ (Πρόεδρος κόμματος Πατρίδα): Μα τι λες να πάμε να τα πάρουμε;

Ζαφέρ Σαχίν (δημοσιογράφος): Ίσως τα πάρουμε, ποιος ξέρει;

Μουαρέμ Ιντζέ (Πρόεδρος κόμματος Πατρίδα): Αυτά δεν τα δώσαμε στη Λωζάννη. Αυτά ο Σουλτάνος ήδη τα είχε παραχωρήσει. Ο Αμπντουλ Χαμίτ είχε δώσει την Κύπρο, τα νησιά είχαν παραχωρηθεί πάλι από την εποχή των Σουλτάνων. Μην το κάνετε αυτό! Εκεί ήταν οι Ιταλοί, κι άλλοι. Δεν χάθηκαν με τη Λωζάννη.

Μουαρέμ Ιντζέ (Πρόεδρος κόμματος Πατρίδα): Δηλαδή τι θα κάνετε θα καταλάβετε τα νησιά;

Ζαφέρ Σαχίν (δημοσιογράφος): Θα το δούμε τι θα συμβεί στο μέλλον. Μακάρι!

Μουαρέμ Ιντζέ (Πρόεδρος κόμματος Πατρίδα): Μα τι λες; Αν είναι δυνατόν! Βλέπετε όνειρα; Δεν έχουμε βλέψεις στα νησιά κανενός! 100 με 150 χρόνια πριν έχουν υπογραφεί οι συνθήκες.

Ζαφέρ Σαχίν (δημοσιογράφος): Εκεί υπάρχουν 152 νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων