ΕΘΝΙΚΑ

Απασφάλισαν οι Τούρκοι: Ο Τσελίκ στοχοποιεί το Καστελλόριζο

Απασφάλισαν οι Τούρκοι: Ο Τσελίκ στοχοποιεί το Καστελλόριζο
Ο Ομέρ Τσελίκ κατηγόρησε την Ελλάδα για προπαγάνδα κατά της Τουρκίας
AP Photo

Νέα επίθεση εναντίον της Ελλάδας εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ.

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις των Τούρκων που βάζουν πλέον στο στόχαστρό τους το Καστελόριζο.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν Oμέρ Τσελίκ μιλώντας σε κομματικό ακροατήριο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι κακώς δεν είναι αποστρατιωτικοποιημένο το Καστελλόριζο.

Ο Ομέρ Τσελίκ κατηγόρησε την Ελλάδα για προπαγάνδα κατά της Τουρκίας και ότι εμπλέκει συνεχώς τρίτες χώρες.

Σημείωσε μάλιστα ότι κακώς η Ελλάδα εκλαμβάνει ως απειλή τη «Γαλάζια Πατρίδα».

Ισχυρίστηκε όπως έκανε νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ότι όποτε η Άγκυρα καλεί σε διάλογο την Ελλάδα βάσει του διεθνούς δικαίου, η χώρα μας απορρίπτει την πρόταση και κάνει προπαγάνδα μιλώντας για επιθέσεις της Τουρκίας εναντίον της.

Τη σκυτάλη των προκλήσεων είχαν πάρει νωρίτερα ο σύμμαχος του Ταγίπ Ερντογάν Ντεβλέτ Μπαχτσελί αλλά και ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Ο ακροδεξιός ηγέτης του Εθνικιστικού Κινήματος (ΜΗΡ), Ντεβλέτ Μπαχτσελί, πρότεινε να ανακηρύξει η Τουρκία μονομερώς ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. Μάλιστα προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα κάνοντας πρόταση να κατατεθούν και χάρτες στον ΟΗΕ.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις που έγιναν το μεσημέρι της Τρίτης (14/6), ο ακροδεξιός πολιτικός ζήτησε να περάσει άμεσα νόμο η κυβέρνηση Ερντογάν για τη θαλάσσια «δικαιοδοσία» της Τουρκίας, ανακηρύσσοντας δηλαδή μονομερώς ΑΟΖ σε ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο.

Έντονο επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι στην επιτροπή κοινοβουλευτικής συνέλευση του ΝΑΤΟ μεταξύ Ελλήνων βουλευτών και του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Μιλώντας ο Χουλουσί Ακάρ έθεσε για ακόμη μία φορά το ζήτημα των χωρικών υδάτων και της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου και κατηγόρησε την Ελλάδα ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία ενώ για ακόμη μια φορά έθεσε θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών.

Οι δηλώσει έγιναν ενώπιον των Σπήλιου Λιβανού,Ανδρέα Λοβέρδου, Θεοδώρας Τζάκρη, και Μανούσου Βολουδάκη.

Οι Έλληνες βουλευτές φυσικά απάντησαν από την πλευρά τους, ότι δεν τίθεται ζήτημα τρομοκρατίας, λέγοντας πως η χώρα μας καταπολεμά την τρομοκρατία. Μάλιστα τόνισαν στον Ακάρ ότι δεν μπορεί να μιλά για κυριαρχία, την ώρα που η Τουρκία έχει εισβάλει στην Κύπρο, ενώ επιπλέον αμφισβητεί την κυριαρχία πολλών νησιών.

Σχετικές ειδήσεις