ΡΕΠΟΡΤΑΖ NEWSBOMB.GR ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

ΕΘΝΙΚΑ

Παναγιωτόπουλος σε Ακάρ: Σταματήστε τις προκλήσεις για να γίνουν βήματα μπροστά

Παναγιωτόπουλος σε Ακάρ: Σταματήστε τις προκλήσεις για να γίνουν βήματα μπροστά
Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε στον Χουλουσί Ακάρ τις προϋποθέσεις για διάλογο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία
ΙΝΤΙΜΕ/Φωτογραφία αρχείου

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε στον Χουλουσί Ακάρ τις προϋποθέσεις για διάλογο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία

Πέντε λεπτά και στα όρθια κράτησε, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, η συνάντηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Χουλουσί Ακάρ, στις Βρυξέλλες, η πρώτη μεταξύ των υπουργών Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας από τη στιγμή που ξεκίνησε η περίοδος των έντονων τουρκικών προκλήσεων.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε στον Τούρκο ομόλογό του πως για να γίνουν βήματα μπροστά πρέπει να σταματήσουν οι εντάσεις, οι προκλήσεις και οι λεκτικές επιθέσεις.

Από αυτή τη σύντομη συνομιλία σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, φάνηκε ότι ο Χουλουσί Ακάρ επεδίωκε τη συνάντηση αυτή για να διαπιστώσει το κλίμα που επικρατεί από την ελληνική πλευρά εν μέσω των τουρκικών προκλήσεων από Τούρκους αξιωματούχους.

Να σημειωθεί ότι και στην τρέχουσα συγκυρία που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις περνούν μια περίοδο κρίσης ο μοναδικός δίαυλος επικοινωνίας των δύο χωρών είναι οι επαφές του Έλληνα υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ.

Την ίδια ώρα υπάρχουν πληροφορίες που ακόμα δεν έχουν επιβεβαιωθεί που θέλουν τους δύο υπουργούς Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας να συναντώνται πιο «οργανωμένα» το απόγευμα.

Νέα επίθεση τους Τουρκίας στην Ελλάδα μέσω... Γερμανίας

Την ώρα που ο Ακάρ, πάντως, φαίνεται να προσπαθεί να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας, το ΥΠΕΞ της Τουρκίας, συνεχίζει τις προκλήσεις με αμείωτη ένταση και εξαπολύει επίθεση στη χώρα μας, μέσω της… Γερμανίας.

Τον πανικό και τον εκνευρισμό που προκαλεί στην Τουρκία η στήριξη που παρέχουν στην Ελλάδα σύμμαχες χώρες όπως η Γερμανία αποδεικνύει η δήλωση του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ο οποίος απαντά σε δήλωση-μήνυμα του εκπροσώπου του γερμανικού ΥΠΕΞ καταφεύγοντας στην τακτική διαστρέβλωσης της αλήθειας.

Στην δήλωσή του ο Τανσού Μιλγκίτς αφού πρώτα υποστηρίζει ότι είναι οι θέσεις της Ελλάδας που είναι «αβάσιμες» χαρακτηρίζοντας «ατυχή» τη δήλωση του εκπροσώπου του γερμανικού ΥΠΕΞ, προσθέτει:

«Είναι απαράδεκτο για τον εκπρόσωπο της Γερμανίας να διατυπώνει τέτοιους αβάσιμους ισχυρισμούς σε βάρος της χώρας μας την ώρα που είναι η Ελλάδα αυτή που παραβιάζει τον εναέριο χώρο μας, πραγματοποιεί υπερπτήσεις πάνω από το έδαφός μας και παρενοχλεί τα αεροσκάφη μας».

Συνεχίζοντας, δε, στη λογική του «κάνω το άσπρο-μαύρο» ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ συμπληρώνει: «θα θέλαμε να θυμίσουμε στον Γερμανό εκπρόσωπο ότι δεν είναι η Τουρκία η χώρα που δεν έχει ανταποκριθεί στις προσκλήσεις για συναντήσεις μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης για έναν χρόνο, ούτε αυτή που έχει χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία την ένταση στο Αιγαίο για να «παγώσει» αυτές τις συναντήσεις».

«Καλούμε τη Γερμανία η οποία ισχυρίζεται ότι προσπαθεί να βοηθήσει στον διάλογο και την αποκλιμάκωση να μην υποστηρίζει τη μια ή την άλλη πλευρά στις διαφωνίες ανάμεσα σε δύο συμμάχους, να μην είναι όργανο της ανομίας άλλων χωρών και να μην κάνει εσφαλμένα σχόλια για περιοχές και θέματα για τα οποία δεν έχει δικαιοδοσία και ευθύνη» καταλήγει ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Σχετικές ειδήσεις