Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΚΤΑΪ

ΕΘΝΙΚΑ

Στρατηγός Φράγκος για Τουρκία: Μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε, θα το πληρώσουν ακριβά

Στρατηγός Φράγκος για Τουρκία: Μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε, θα το πληρώσουν ακριβά
Στρατηγός Φράγκος για Τουρκία: Μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε, θα το πληρώσουν ακριβά
Intimenews

Στρατηγός Φράγκος για Οκτάι: Ισχύει και για την Ελλάδα το «όπου φτάσει»

Τη δική του απάντηση στις απειλές του Τούρκου αντιπροέδρου Φουάτ Οκτάι έδωσε ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος.

«Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιασδήποτε έκτασης επεισόδιο με την Τουρκία ή και γενικό πόλεμο και θα το πληρώσουν πολύ ακριβά. Το γνωρίζουνε», είπε ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι οι Τούρκοι το γνωρίζουν, διότι «αυτό σημαίνει γι’ αυτούς αλλαγή συνόρων και όχι για εμάς. Αυτοί θα χάσουν. Αυτοί έχουν καταπατήσει δικαιώματα εκατομμυρίων αλλοεθνών, τους οποίους καταδυναστεύουν και τους αποκαλούν τρομοκράτες όταν αγωνίζονται για την ανεξαρτησία τους».

Νωρίτερα σήμερα ο Οκτάι ανέφερε πως αν δεν αποστρατιωτικοποιηθούν ελληνικά νησιά, η Άγκυρα θα αμφισβητήσει την κυριαρχία τους και «όπου φτάσει».

«Το ''όπου φτάσει'' σημαίνει ότι και εμείς μπορούμε να φτάσουμε. Και ό,τι κάνετε και αφορά κυριαρχικά δικαιώματα και εδαφικό, (…) δεν θα περάσει», σημείωσε ο κ. Φράγκος και πρόσθεσε ότι πρέπει εκ των πρότερων να διασαφηνιστεί προς πάσα κατεύθυνση πως δεν θα περάσει έτσι τυχόν γεώτρηση της Τουρκίας μέσα στην ελληνική ΑΟΖ.

Ο στρατηγός εκτίμησε ότι το καλοκαίρι θα είναι «ιδιαίτερα θερμό» ωστόσο όπως είπε οι Έλληνες δεν θα πρέπει να έχουν καμία ανησυχία καθώς η χώρα είναι ισχυρή και γεωπολιτικά.

Από τα πυρά του στρατηγού Φράγκου δεν γλίτωσε ούτε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, για τον οποίο είπε πως όχι μόνο δεν τηρεί ίσες αποστάσεις, αλλά δίνει μεγαλύτερη αξία στην Τουρκία, «κάτι που το υπαγορεύουν φυσικά οι ΗΠΑ, για να μην παίζουμε εδώ τις κουμπάρες».

Τέλος, για το ενδεχόμενο να θέσει ο Ταγίπ Ερντογάν ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης νησιών στο ΝΑΤΟ, εξήγησε πως πρέπει να γίνει σαφές ότι η κόκκινη γραμμή της Ελλάδας είναι πως «δεν έχει καμία νομική αρμοδιότητα, κανένα νομικό συμβούλιο, κανενός οργανισμού, να συζητήσει για τα κυριαρχικά δικαιώματα και τα εδαφικά της χώρας μας».

Σχετικές ειδήσεις