ΕΘΝΙΚΑ

Ο Ερντογάν κατήγγειλε την Ελλάδα στον Ντράγκι: Έχετε πρόσφυγες επειδή δεν τους δέχεται η Αθήνα

Ο Ερντογάν κατήγγειλε την Ελλάδα στον Ντράγκι: Έχετε πρόσφυγες επειδή δεν τους δέχεται η Αθήνα

Σαν μικρό παιδί, σας κοινός ψεύτης, σαν Τούρκος που κάνει προπαγάνδα. Αυτός είναι ο Ταγίπ Ερντογάν και η αδιέξοδη τακτική που ακολουθεί απέναντι στην Ελλάδα. 

Κατηγορίες κατά της Ελλάδας εκτόξευσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την επίσκεψη στην Αγκυρα του πρωθυπουργού της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη συνάντηση των δύο ηγετών και την υπογραφή αμυντικής συμφωνίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι «η Ελλάδα άρχισε πλέον να αποτελεί κίνδυνο και για την Ιταλία. Εξαιτίας αυτών των επαναπροωθήσεων οι άνθρωποι που φεύγουν παράτυπα προσπαθούν να καταφύγουν προς την Ιταλία».

Ο Τούρκος πρόεδρος απέφυγε πάντως να αναφέρει ότι οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές ξεκινούν από την Τουρκία.

Όσον αφορά στις διμερείς ιταλο-τουρκικές σχέσεις οι δύο πλευρές υπέγραψαν εννέα συμφωνίες, μεταξύ των οποίων και μία συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της Άμυνας που υπέγραψαν, παρουσία των δύο ηγετών, οι υπουργοί Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ της Τουρίας και Λορέντζο Λορέντζο Γκουερίνι της Ιταλίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την επιθυμία του οι δύο χώρες να υπογράψουν σύντομα τη συμφωνά για το πυραυλικό σύστημα SAMP/T (Surface-to-Air Missile Platform/Terrain). Στο πρόγραμμα SAMP/T που έχει «παγώσει» και προσδοκά να ενεργοποιήσει η Τουρκία συμμετέχουν η Ιταλία και η Γαλλία. Πρόκειται για αντιαεροπορικό/αντιβαλλιστικό σύστημα που κατασκευάζεται από την εταιρεία Eurosam και περιλαμβάνει το ραντάρ έρευνας και εγκλωβισμού Arabel, το Κέντρο Ελέγχου Πυρός και τους τετραπλούς κάθετους εκτοξευτές πυραύλων Aster επί τροχοφόρων οχημάτων.

Ροή Ειδήσεων