ΕΘΝΙΚΑ

Νέες προκλήσεις από την Τουρκία: «Παραβιάζει τα χωρικά ύδατά μας η Ελλάδα», λένε οι κεμαλιστές

Νέες προκλήσεις από την Τουρκία: «Παραβιάζει τα χωρικά ύδατά μας η Ελλάδα», λένε οι κεμαλιστές

Δεν έχουν τελειωμό οι τουρκικές προκλήσεις, καθώς πλέον οι Τούρκοι φαντασιώνονται και ελληνικές παραβιάσεις στα χωρικά τους ύδατα!

Ο αντιπρόεδρος του αντιπολιτευόμενου κεμαλικού Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κύματος (CHP) και βουλευτής Κωνσταντινούπολης, Φέτι Ατσικέλ, πρόσθεσε ένα ακόμη επεισόδιο επιστημονικής φαντασίας στην τουρκική ατζέντα καθώς ανέφερε πως η Ελλάδα παραβιάζει τα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Συγκεκριμένα, ο Ατσικέλ, αναφέρθηκε σε συμβάν που έλαβε μέρος στις 17 Ιουλίου, όταν σύμφωνα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς το ελληνικό Λιμενικό Σώμα απώθησε σκάφος με παράνομους μετανάστες στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Μάλιστα, o Aτσικέλ ζήτησε να πληροφορηθεί από τον υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, για τους λόγους που «δεν υπήρξε επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας κατά του ελληνικού λιμενικού σκάφους που παραβίασε τα χωρικά ύδατα, φτάνοντας μόλις 1,5 χιλιόμετρο από τις ακτές μας», όπως δήλωσε.

Ο αντιπρόεδρος του CHP επιτέθηκε στο υπουργείο Άμυνας ανήμερα της θλιβερής επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, αποκαλώντας την προκλητικά «ειρηνευτική επιχείρηση», λέγοντας «Επισημαίνουμε πως στην επέτειο της ειρηνευτικής επιχείρησης στην Κύπρο, η παρενόχληση κατά των συνόρων μας κρατήθηκε σιωπηλή. Η σιωπή για την παρενόχληση των συνόρων μας ρίχνει σκιά στην φιλοσοφία εθνικής κυριαρχίας της Δημοκρατίας μας».

Στο ίδιο κλίμα, ο Ατσικέλ ζήτησε από τον Ακάρ, να ενημερώσει το σώμα:

-Πόσες υποτιθέμενες «απωθήσεις» παράτυπων μεταναστών πραγματοποίησε η Ελλάδα στο Αιγαίο Πέλαγος από το 2018 έως τον Ιούλιο του 2022 και ποιος είναι ο συνολικός αριθμός των παράτυπων μεταναστών που επέστρεψαν στην Τουρκία.

-Πόσες υποτιθέμενες παραβιάσεις των χωρικών υδάτων της Τουρκίας, πραγματοποιήθηκαν από την Ελλάδα, από το 2018 έως τον Ιούλιο του 2022.

-Εάν υπήρξε στρατιωτική ή διπλωματική απάντηση στην παραβίαση της κυριαρχίας της Τουρκίας από την Ελλάδα, μόλις 1,5 χλμ. από τις ακτές της χώρας. Εάν έχουν γίνει διπλωματικές ενέργειες από το υπουργείο Εξωτερικών προς την Ελλάδα.

-Γιατί δεν υπήρξε σθεναρή απάντηση σε αυτά τα γεγονότα, που αποτελούν ανοιχτή παρέμβαση ελληνικών σκαφών κατά της συνοριακής ασφάλειας και εθνικής κυριαρχίας της Τουρκίας.

-Τι είδους μέτρα λαμβάνονται από το υπουργείο Άμυνας ώστε να μην υπάρξουν στο μέλλον ανάλογες παραβιάσεις των τουρκικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο Πέλαγος από την Ελλάδα.