ΕΘΝΙΚΑ

Θεμιστοκλής Μπουρολιάς: Ο Αρχηγός ΓΕΑ πέταξε με F-16 Block 52+ απέναντι σε αμερικανικά F-35

Θεμιστοκλής Μπουρολιάς: Ο Αρχηγός ΓΕΑ πέταξε με F-16 Block 52+ απέναντι σε αμερικανικά F-35

Το «πρώτο γεράκι» της Πολεμικής μας Αεροπορίας έδωσε «μάχη» απέναντι στα stealth μαχητικά των ΗΠΑ.

Ο δραστήριος Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς απέδειξε πως δεν ξεχνά πως πάνω απ’ όλα είναι Ίκαρος και μάλιστα από τους κορυφαίους.

Ο επικεφαλής της Πολεμικής μας Αεροπορίας δεν έχασε την ευκαιρία να πετάξει με F-16 Block 52+ και μάλιστα σε μια απαιτητική αποστολή.

Αφού οργάνωσε άριστα την άσκηση «Poseidon Rage 2022» με τη συμμετοχή ελληνικών και αμερικανικών μαχητικών, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αποφάσισε να πιάσει ο ίδιος ξανά τα χειριστήρια ενός ελληνικού F-16 Block 52+ και να απογειωθεί από την 115 Πτέρυγα Μάχης της Σούδας.

Η αποστολή του, όχι και πολύ εύκολη, μιας και συμμετείχε σε σενάριο εναέριας μάχης μεταξύ δύο F-16 Block 52+ εναντίον δύο αμερικανικών stealth μαχητικών F-35.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης “Poseidon Rage”, ο Αρχηγός ΓΕΑ, Θεμιστοκλής Μπουρολιάς διαπίστωσε το υψηλότατο επίπεδο των Ελλήνων χειριστών, την άριστη συνεργασία τους με τους Αμερικανούς, την προσήλωσή τους στα σενάρια και φυσικά στο ενδιαφέρον τους να αποκρυπτογραφήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τα «μυστικά» του κορυφαίου μαχητικού της Δύσης που σε λίγα χρόνια θα γίνει ελληνικό, του F-35.

Θυμίζουμε πως ο πολύπειρος Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, έχει συμπληρώσει πάνω από 4.450 ώρες πτήσης. Έχει ιπταθεί με αεροσκάφη: T-41D, T-37B/C, T-2E, A-7H, F-16C/D Block 50 και 52+ και EMB-135.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΑ: