ΕΘΝΙΚΑ

Από πρόκληση σε πρόκληση ο Ακάρ, πέταξε με F-16 πάνω από το Βόρειο Αιγαίο

 Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ

Μετά από τις προκλητικές του δηλώσεις για την Ελλάδα που «πρέπει να πάρει μάθημα από την ιστορία», ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, μπήκε στο F-16 και πέταξε πάνω από το Βόρειο Αιγαίο.

Από τη μια πρόκληση στην επόμενη πηγαίνει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ που λίγη ώρα μετά τις προκλητικές του δηλώσεις για την Ελλάδα που «πρέπει να διδαχθεί από την Ιστορία» φόρεσε την εξάρτυσή του, ανέβηκε στο F-16 και πέταξε πάνω από το Βόρειο Αιγαίο.

Ο Χουλουσί Ακάρ παραβρέθηκε σε εκδήλωση για την έναρξη της νέας σεζόν εκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας. Αμέσως μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας πήρε θέση μέσα σε F-16 και πραγματοποίησε «ειδική πτήση πάνω από το Βόρειο Αιγαίο» σε μια «επίδειξη δύναμης» όπως την χαρακτηρίζει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας συνόδευσε ο διοικητής των αεροπορικών δυνάμεων της γείτονος, Αττίλα Γκιουλάν. Πετώντας πάνω από τα Δαρδανέλια, ο Χουλουσί Ακάρ έστειλε το μήνυμα: «Θα προσπαθήσουμε να είμαστε αντάξιοι όλων των μαρτύρων μας, ιδιαίτερα εκείνων που κείτονται στο Τσανάκαλε και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με το πνεύμα τους».

«Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από τα συμφέροντα της χώρας και του έθνους»

«Έχουμε κάνει και συνεχίζουμε να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο», ανέφερε ο Ακάρ ενώ για τις σχέσεις με την Ελλάδα και την έντονη κλιμάκωση στις σχέσεις των δυο χωρών το τελευταίο διάστημα υπογράμμισε «Γίνεται ό,τι πρέπει να γίνει τόσο στον διάλογο όσο και στο πεδίο, δώσαμε την απαραίτητη απάντηση στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας».

Ο Τούρκος υπουργός άμυνας μίλησε για επιθετικές και παράνομες ενέργειες της Αθήνας αλλά και για τη ρητορική της Ελλάδας, αναφέροντας πως «Από τις 2 Ιουλίου, η δραστηριότητα αναφέρθηκε σε όλα τα κανάλια του ΝΑΤΟ, όλοι άκουσαν και έμαθαν γι' αυτήν. Είναι αδύνατο να μην το έχουμε μάθει. Εν τω μεταξύ, αναχαιτίστηκαν τα F-16 μας, που εκτελούσαν το καθήκον τους στο ΝΑΤΟ «Δεν ξέραμε ότι υπήρχε τουρκικό αεροπλάνο», είπαν ψέματα με εξαιρετικά αρνητικό τρόπο».

«Πρόκειται για εξαιρετικά εχθρικές, λανθασμένες ενέργειες. Όλες οι αρμόδιες αρχές, τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και εδώ, ακολουθούν το ψέμα και την άρνηση της Ελλάδας κάνοντας κάθε προσπάθεια. Πάντα και παντού ανταποκριθήκαμε στην κακία σας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Δεν υπάρχει θέμα να κάνουμε ένα βήμα πίσω στα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας με οποιονδήποτε τρόπο. Προστατέψαμε με ευαισθησία τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας και του έθνους μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», συνέχισε ο Χουλουσί Ακάρ.