ΕΘΝΙΚΑ

Νέες προκλήσεις Ερντογάν - Έχουμε μόνο μια πρόταση για την Ελλάδα: Μην ξεχνάτε τη Σμύρνη

Νέες προκλήσεις Ερντογάν - Έχουμε μόνο μια πρόταση για την Ελλάδα: Μην ξεχνάτε τη Σμύρνη
Αμφισβήτησε τα ελληνικά νησιά και απειλεί τη χώρα μας ο Ερντογάν.
Anadolu Ajansi

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε νέα προκλητική επίθεση σε βάρος της Ελλάδας, με αναφορές στο 1922 και τη Μκρασιατική Καταστροφή.

Μιλώντας στο περιθώριο της τεχνολογικής εκδήλωσης «TEKNOFEST», ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε ακόμα μια χυδαία πρόκληση σε βάρος της Ελλάδας. Με ευθείες απειλές ο Τούρκος πρόεδρος αμφισβήτησε ευθέως την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου ενώ υποστήριξε πως η Άγκυρα είναι έτοιμη να κάνει ό,τι χρειαστεί όταν έρθει η ώρα, κάνοντας ξανά αναφορές στη Μικρασιατική Καταστροφή και το 1922.

«Ω Έλληνες, κοιτάξτε την ιστορία, γυρίστε πίσω στην ιστορία, αν πάτε πολύ πιο μακριά, το τίμημα θα είναι βαρύ. Έχουμε μόνο μια πρόταση για την Ελλάδα, μην ξεχνάτε τη Σμύρνη», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, ο Ερντογάν υποστήριξε πως «Τα κατεχόμενα νησιά της Ελλάδας δεν μας δεσμεύουν. Όταν έρθει η ώρα θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται».

«Η Τουρκία αυτή τη στιγμή είναι στη δεύτερη θέση σε ανάπτυξη. Όταν λένε «Τρελοί Τούρκοι», ξέρουν ότι οι τρελοί Τούρκοι συνεχίζουν τον δρόμο τους με την ανάπτυξη», είχε αναφέρει νωρίτερα πριν κάνει τη «γέφυρα» με τα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα και εξαπολύσει ευθεία απειλή σε βάρος της χώρας μας.

Μέσα σε ένα 24ωρο, λοιπόν, ο Τούρκος πρόεδρος για δεύτερη φορά επιτίθεται στην Ελλάδα με δηλώσεις του. Την Παρασκευή είχε κάνει λόγο για μανούβρα» του ΝΑΤΟ με την απόσυρση της ανάρτησης της συμμαχίας για τα «συγχαρητήρια» για την «Ημέρα της Νίκης των Τούρκων επί των Ελλήνων», στην καθιερωμένη τοποθέτησή του μετά την προσευχή.

«Το ότι η Ελλάδα ενοχλήθηκε δεν σημαίνει ότι μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στις σχέσεις Τουρκίας – ΝΑΤΟ» φέρεται να ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος ενώ συνέχισε σε ακόμα πιο υψηλούς τόνους «Η Ελλάδα δεν έχει καμία αξία για το ΝΑΤΟ. Χωρίς την Τουρκία το ΝΑΤΟ είναι ανίσχυρο».