ΕΘΝΙΚΑ

Νέα πρόκληση: Νυχτερινές υπερπτήσεις των Τούρκων πάνω από την Κίναρο

Νέα πρόκληση: Νυχτερινές υπερπτήσεις των Τούρκων πάνω από την Κίναρο

Υπερπτήσεις: Τουρκικό UAV πέταξε πάνω από την Κίναρο το βράδυ της Δευτέρας (5/9).

Το μπαράζ προκλήσεων και επιθετικών ενεργειών από πλευράς της Τουρκίας συνεχίζεται. Εκτός των προκλητικών δηλώσεων που καθημερινά κάνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Άγκυρα κλιμακώνει την ένταση και πάνω από το Αιγαίο με συνεχείς υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά.

Το βράδυ της Δευτέρας (5/9), ένα τουρκικό μη επανδρωμένο UAV στις 23:18 και στις 23:25 πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από την Κίναρο στα 19.000 πόδια.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η νυχτερινή υπερπτήση δεν ήταν συνηθισμένη, λόγω της ώρας που πραγματοποιήθηκε. Φαίνεται πως οι Τούρκοι δουλεύουν με «σχέδιο» καθώς προχώρησαν σε αυτή τη νέα πρόκληση κοντά στα μεσάνυχτα, θέλοντας έτσι να δικαιώσουν τη ρητορική εισβολής του Ερντογάν που έχει απειλήσει την Ελλάδα ότι «θα έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά», την οποία επανέλαβε πρόσφατα και ο Μπαχτσελί.

Προσπάθησαν, δηλαδή, να περάσουν το μήνυμα των προθέσεων της Άγκυρας μη γνωρίζοντας ωστόσο πως η Ελλάδα είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα και συνεχίζει να κινείται με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο.