ΕΘΝΙΚΑ

«Ήρθαμε νύχτα»: Άγριο τρολάρισμα στους Τούρκους από τους «Hellenic Leaders»

«Ήρθαμε νύχτα»: Άγριο τρολάρισμα στους Τούρκους από τους «Hellenic Leaders»
Εάν διάβαζε το #ΗρθαμεΝυχτα, σίγουρα θα ήταν σκεπτικός ο Ταγίπ Ερντογάν
Sergei Bobylev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Η σελίδα του ελληνικού «λόμπι» στις ΗΠΑ προχώρησε σε μπαράζ αναρτήσεων στο Twitter με τη φράση «Ήρθαμε Νύχτα» να γίνεται πρώτο trend μέσα σε λίγες ώρες.

Η άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο από τις ΗΠΑ ήταν μια ακόμα πολύ σημαντική εξέλιξη που διαμορφώνει νέες ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο. Το γεγονός ότι η Άγκυρα «έβγαλε» τεράστιο εκνευρισμό, ενώ την ίδια ώρα Λευκωσία και Αθήνα υποδέχθηκαν θερμά την εξέλιξη αυτή, αποδεικνύει από μόνο του την τεράστια σημασία της. Για ακόμα μια φορά το τελευταίο διάστημα οι ΗΠΑ φαίνεται να θέτουν όρια στην Τουρκία, η οποία αρχίζει πλέον να αισθάνεται άβολα ακόμα και για το πρόγραμμα των F-16 το οποίο θεωρούσε ακόμα και δεδομένο μετά τη θετική γνώμη που είχε εκφράσει για αυτό ο πρόεδρος Μπάιντεν.

Το τελευταίο 24ωρο, λοιπόν, η άρση του εμπάργκο ήρθε σαν μια δυναμική απάντηση στην επιθετική ρητορική της Άγκυρας. Η σελίδα «Hellenic Leaders», οργάνωση της οποίας ηγείται ο άνθρωπος που επί της ουσίας είναι επικεφαλής του ελληνικού λόμπι στις ΗΠΑ, Έντι Ζεμενίδης, αποφάσισε λοιπόν να δώσει απάντηση στο «θα έρθουμε νύχτα», που λένε και ξαναλένε οι Τούρκοι αξιωματούχοι αλλά και ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δημιουργώντας το «Ήρθαμε νύχτα»!

Το hashtag #ΗρθαμεΝυχτα μέσα σε λίγες ώρες έγινε πρώτο trend στο ελληνικό Twitter, χάρη και στις αναρτήσεις που έκανε η σελίδα των Hellenic Leaders.

Η αναδρομή ξεκινά από το 2018 με την καμπάνια #NoJetsForTurkey...

Στη συνέχεια, γίνεται αναφορά στο 2019 και στις εξελίξεις με τον EastMed που είχαν δρομολογηθεί από τον Μπομπ Μενέντεζ, αλλά και τον ομογενή Γερουσιαστή, Γκας Μπιλιράκης.

Το 2020 υπήρξε η καμπάνια #SanctionTurkey, έτσι ώστε να επιβληθούν κυρώσεις CAATSA στην Τουρκία.

Το 2021 υπογράφηκε το Ελληνοαμερικανικό σύμφωνο και εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ...

Επίσης, για το 2022 αναφέρεται η άρση του εμπάργκο των όπλων των ΗΠΑ προς την Κύπρο.

Τέλος, όπως αναφέρει η Hellenic Leaders η νύχτα είναι μακριά, συνοδεύοντάς την ανάρτησή της με ένα βίντεο κατά του Ταγίπ Ερντογάν.

Στον... χορό μπήκαν βέβαια και άλλοι χρήστες, κάνοντας μερικά ευφάνταστα tweets όπως αυτά που ακολουθούν...