ΕΘΝΙΚΑ

Ξεκάθαρο μήνυμα Παναγιωτόπουλου στην Τουρκία: Αυτοί που μας προσβάλουν θα πάρουν την απάντησή τους

Νίκος Παναγιωτόπουλος
Αιχμηρές δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, απάντηση στην προκλητικότητα της Άγκυρας.
ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

«Η Ελλάδα δυναμώνει κι ας ζορίζεται όποιος θέλει», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος σε εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια μνημείο για τον Ποντιακό Ελληνισμό στην Καβάλα.

Στη Νέα Πέραμο Καβάλας βρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, για τα αποκαλυπτήρια μνημείο αφιερωμένου στον Ποντιακό Ελληνισμό. Στην εκδήλωση του δήμου Παγγαίου, ο κ. Παναγιωτόπουλος έδωσε ηχηρές και ξεκάθαρες απαντήσεις στην Τουρκία, τονίζοντας πως όσοι προσβάλουν και απειλούν την Ελλάδα θα πάρουν την απάντησή τους.

Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στη Γενοκτονία των Ποντίων, στις μνήμες της Μικρασιατικής Καταστροφής αλλά και στο πώς οι πρόσφυγες μετέτρεψαν την οδύνη σε δύναμη, για να δώσουν νέα ώθηση στον Ελληνισμό. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «ο Ελληνισμός έμεινε ζωντανός και πορεύεται, δημιουργεί, παλεύει σε ολοένα και πιο δύσκολους καιρούς για να βρει τον δρόμο του στη νέα εποχή».

Αναλυτικά η ομιλία του κ. Παναγιωτόπουλου:

«Αυτοί που σε καθημερινή πλέον βάση μας προσβάλουν, μας προκαλούν και μας προτρέπουν να μην ξεχάσουμε, πρέπει να πάρουν την απάντησή τους. Τους απαντούμε ότι ούτε προκαλούμε, ούτε προσβάλουμε αλλά ναι, δεν ξεχνάμε. Δεν ξεχνάμε, δεν γιορτάζουμε επετείους αλλά καλούμαστε να επαναφέρουμε στο μυαλό μας τη βαριά ιστορική μνήμη και αν είναι δυνατόν να διδαχθούμε από αυτή για να προχωρήσουμε παρακάτω.

Πριν από 100 χρόνια ακριβώς, ξεριζώθηκε ο Ελληνισμός της Μικράς Ασίας. Λίγα χρόνια πριν, στις αρχές του 19ου αιώνα ξεριζώθηκε ο ελληνισμός του Πόντου. Με όρους Γενοκτονίας, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο αυτό. Οι πρόσφυγες που ήρθαν και ενσωματώθηκαν στον κύριο κορμό της «παλιάς» Ελλάδας, μετέτρεψαν την οδυνηρή προσφυγική τους εμπειρία σε δύναμη δημιουργίας, ενσωματώθηκαν στη νέα τους πατρίδα αλλά δεν ξέχασαν τις πατρογονικές τους εστίες.

Αυτό το μνημείο εδώ σήμερα, τα αποκαλυπτήρια αυτού του μνημείου είναι απόδειξη ότι κανείς δεν ξέχασε και κανείς δεν θέλει να ξεχάσει. Να ξέρουν όλοι, κι ας κρατηθεί αυτό το μήνυμα από εμένα προσωπικά, ότι το ότι δεν ξεχνάμε, και επιλέγουμε να μην ξεχάσουμε, δεν είναι σημείο αδυναμίας. Είναι η πηγή της δύναμής μας. Ας το ξέρουν όλοι αυτό.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές αυτής της εκδήλωσης. Δεν ξεχνάμε. Οι μνήμες του Ελληνισμού που ξεριζώθηκε είναι η δύναμη που ωθεί τον Ελληνισμό, που παραταύτα υπάρχει. Γιατί αν στη Μικρασιατική Καταστροφή δέχθηκε ένα καίριο πλήγμα, μια μαχαιριά στην καρδιά η «Μεγάλη Ιδέα» και αν μερικά χρόνια πριν με τη Γενοκτονία των Ποντίων, με όρους εκτοπισμού, με τις πορείες του θανάτου, δέχθηκε καίριο πλήγμα μια μαχαιριά στην καρδιά ο Ποντιακός Ελληνισμός, εντούτοις, ο Ελληνισμός έμεινε ζωντανός. Και συνεχίζει, και πορεύεται, δημιουργεί, παλεύει σε ολοένα και πιο δύσκολους καιρούς για να βρει τον δρόμο του στη νέα εποχή.

Η Ελλάδα, λοιπόν, παλεύει, ζορίζεται αλλά δυναμώνει. Η δική μας δουλειά είναι να κάνουμε την Ελλάδα να δυναμώνει κι ας ενοχλείται όποιος θέλει. Η Ελλάδα θα δυναμώσει και δυναμώνει».

Με πληροφορίες από το enanews.gr

Σχετικές ειδήσεις