ΕΘΝΙΚΑ

Βίντεο ντοκουμέντο: Τούρκοι στρατοχωροφύλακες προωθούν μετανάστες στον Έβρο

Βίντεο ντοκουμέντο: Τούρκοι στρατοχωροφύλακες προωθούν μετανάστες στον Έβρο
INTIME

Βίντεο ντοκουμέντο, δείχνει Τούρκους στρατοχωροφύλακες να προωθούν μετανάστες σε ελληνικό έδαφος

Ένα βίντεο – ντοκουμέντο έρχεται στο φως της δημοσιότητας προκειμένου να επιβεβαιώσει τις μαρτυρίες, που υποστηρίζουν ότι οι τουρκικές αρχές όχι μόνο δεν εμποδίζουν τους μετανάστες να περάσουν στην Ελλάδα αλλά τους βοηθούν.

Στο βίντεο που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open, φαίνονται παράτυπου μετανάστες να περνούν το ποτάμι του Έβρου χωρίς βάρκα και οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες τους βοηθούν να μπουν στο ελληνικό έδαφος.

«Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες περιστατικών» είπε στο Open ο Γ.Γ. της Ένωσης Συνοριοφυλάκων Έβρου. Άλλωστε είναι «νωπά» τα ρεπορτάζ για τη συγκέντρωση μεταναστών σε τουρκικές πόλεις, με σκοπό να πιέσουν μαζικά τα ελληνικά σύνορα στον Έβρο.

Γνωστοί, μάλιστα, στις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες φαίνεται πως είναι οι άνθρωποι που έχουν εμπνευστεί και διοργανώνουν το λεγόμενο "Καραβάνι του Φωτός".

Αυτό αναφέρει σε ρεπορτάζ της η «Real News» της Κυριακής στο οποίο σημειώνεται ακόμα ότι πρόκειται για μια ομάδα συνολικά 8 Τούρκων διακινητών, οι οποίοι είναι ενεργεί τουλάχιστον από την περίοδο του 2015, όταν περίπου 1 εκατ. πρόσφυγες και μετανάστες είχαν περάσει τα ελληνικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα.

Διατηρώντας ισχυρές διασυνδέσεις με τις τουρκικές Αρχές, οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από το "Καραβάνι του Φωτός" φέρονται να συμβάλλουν στην απελευθέρωση των ροών, όταν αυτό εξυπηρετεί την πολιτική της Άγκυρας, αλλά και να τις ανακόπτουν κάθε φορά που η τουρκική κυβέρνηση επιθυμεί να δείξει ότι συνεργάζεται με τις χώρες της Δύσης.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επικεφαλής του συγκεκριμένου κυκλώματος έχουν και τη δική τους ονομασία. Τα οκτώ μέλη της ομάδας των διακινητών αυτοαποκαλούνται "Krupp Brothers", ένα όνομα που παραπέμπει σε γνωστή και ιστορική επιχειρηματική οικογένεια της Γερμανίας.