ΕΘΝΙΚΑ

Βορίδης: Η Τουρκία δεν έχει συμφιλιωθεί με το ότι δεν υπάρχει πιά Οθωμανική Αυτοκρατορία

Μάκης Βορίδης
«Η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός είναι εδώ για να τους το θυμίζουν», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.
Twitter / MakisVoridis

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, σε μήνυμά του για την παρουσία του στην επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς έστειλε μήνυμα – απάντηση στην Τουρκία η οποία συνεχίζει τις προκλήσεις.

Η Άλωση της Τριπολιτσάς στις 23 Σεπτεμβρίου 1821 ήταν ένα από τα ορόσημα της Ελληνικής Επανάστασης. Η επέτειός της, που τόσο ενόχλησε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάνσε σημείο που για να κάνει προπαγάνδα περί σφαγής κατάφερε να αναρτήσει λάθος πίνακα – γιορτάστηκε και φέτος στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.

Μεταξύ αυτών και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο οποίος με μήνυμά του στο Twitter έστειλε σαφή απάντηση στην Άγκυρα για τις κλιμακούμενες προκλήσεις των τελευταίων ημερών. Ο κ. Βορίδης έκανε λόγο για μια Τουρκία που δεν έχει συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι δεν υπάρχει πια η Οθωμανική Αυτοκρατορία, ωστόσο, υπογράμμισε πως η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός είναι εδώ για να της το θυμίζει.

«Τιμήσαμε την ιστορική επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς που θεμελίωσε την επιτυχή έκβαση της Επαναστάσεως του 1821. Η Τουρκία δεν έχει συμφιλιωθεί με το γεγονός ότι δεν υπάρχει πλέον Οθωμανική αυτοκρατορία. Η Κυβέρνηση και ο Ελληνικός λαός είναι εδώ να της το υπενθυμίζουν», έγραψε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι

Νωρίτερα, πάντως, αξιωματούχοι της Τουρκίας προχώρησαν ξανά σε νέες προκλήσεις και προσωπικές επιθέσεις σε βάρος του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο εκπρόσωπος του κόμματος AKP, του Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, υποστήριξε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός «πρέπει να σταματήσει την αιματοχυσία που πραγματοποιείται στο Αιγαίο».

«Για να είναι πειστικός για την ειρήνη, ο Μητσοτάκης θα πρέπει να ξεκινήσει με το να σταματήσει τις σφαγές που έκαναν τα ελληνικά στοιχεία στο Αιγαίο. Η Τουρκία είναι ένα κράτος ειρήνης. Η ελληνική κυβέρνηση, από την άλλη, υπήρξε κυβέρνηση παρενόχλησης», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ανεβάζοντας και απόσπασμα από ομιλία του στην οποία αναφέρεται στο θέμα.