ΕΘΝΙΚΑ

Τεντώνουν το σχοινί με το Λαύριο οι Τούρκοι: Ανακάλυψαν και 2ο κέντρο εκπαίδευσης «τρομοκρατών»

Τεντώνουν το σχοινί με το Λαύριο οι Τούρκοι: Ανακάλυψαν και 2ο κέντρο εκπαίδευσης «τρομοκρατών»
Το κέντρο Κούρδων προσφύγων στο Λαύριο
Newsbomb.gr / Νίκος Χριστοφάκης

Η τουρκική εφημερίδα Daily Sabah επανέρχεται στην προπαγάνδα της περί ύπαρξης «στρατοπέδου εκπαίδευσης τρομοκρατών» στο Λαύριο. Μάλιστα, αυτή τη φορά σε άρθρο της κάνει λόγο για ένα «δεύτερο κέντρο».

Το πρόσφατο ρεπορτάζ του newsbomb.gr μέσα από το κέντρο Κούρδων προσφύγων στο Λαύριο καταρρίπτει την τουρκική -διαχρονική- προπαγάνδα, ωστόσο ο τουρκικός Τύπος το εξέλαβε ως «απόδειξη» ύπαρξης «τρομοκρατών», διότι... υπήρχαν κάποια σύμβολα του PKK. Στο ρεπορτάζ οι Κούρδοι εξηγούν στον φακό του newsbomb.gr τον λόγο ύπαρξης αυτών των συμβόλων.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Σε σημερινό της άρθρο η Daily Sabah κάνει λόγο για ένα «δεύτερο στρατόπεδο που φιλοξενεί τρομοκράτες», το οποίο «άνοιξε δίπλα στο διαβόητο στρατόπεδο του Λαυρίου».

Το άρθρο της Daily Sabah

Η εφημερίδα επικαλείται Τούρκο αξιωματούχο, ο οποίος είπε ότι «αν και η Αθήνα απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι στο Λαύριο εκπαιδεύονται τρομοκράτες, η Άγκυρα ανακάλυψε ότι ένα άλλο στρατόπεδο έχει ανοίξει στο Λαύριο. Είμαστε σε μια πολύ εύθραυστη διαδικασία», είπε ο αξιωματούχος σχετικά με τις διμερείς σχέσεις.

Και συνεχίζει το άρθρο:

«Η Ελλάδα κατηγορείται εδώ και καιρό ότι αποτελεί αγαπημένο κρησφύγετο τρομοκρατών από το DHKP-C και το PKK. Όσοι φεύγουν από την Τουρκία έχουν καταφύγει σε προσφυγικούς καταυλισμούς στο Λαύριο, κοντά στην Αθήνα, με το πρόσχημα ότι είναι αιτούντες άσυλο, ειδικά τη δεκαετία του 1980. Παρά το κλείσιμο του Λαυρίου το 2013 εν μέσω πιέσεων από την Τουρκία, η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ο πρωταρχικός προορισμός για τους τρομοκράτες του DHKP-C».

«Πλάνα από το στρατόπεδο», αναφέρει η Daily Sabah αναφερόμενη προφανώς στο πρόσφατο άρθρο της για το ρεπορτάζ του newsbomb, «δείχνουν ότι έχει μετατραπεί σε βάση για τους τρομοκράτες του PKK».

«Το στρατόπεδο μοιάζει με τρομοκρατική βάση, με τρομοκρατικά σύμβολα και φωτογραφίες του φυλακισμένου αρχηγού του Αμπντουλάχ Οτσαλάν να κοσμούν τους τοίχους του», σημειώνεται.

«Μια χώρα μέλος της ΕΕ στον 21ο αιώνα υποστηρίζει ανοιχτά τρομοκράτες. Το PKK είναι τρομοκρατική ομάδα και έχει χαρακτηριστεί ως τέτοια τόσο από την ΕΕ όσο και από τις ΗΠΑ», ανέφερε ο αξιωματούχος, ο οποίος κατέληξε:

«Η Αθήνα δεν είναι πλέον χώρα διέλευσης τρομοκρατών, αλλά η χώρα άμεσου προορισμού».

Στη συνέχεια το άρθρο αναφέρεται εκτενώς στην κρίση στις σχέσεις των δύο χωρών.

Διαβάστε επίσης:

Οι Τούρκοι διαστρεβλώνουν το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr για το καμπ του Λαυρίου - Σάλος στα ΜΜΕ

Αυτοψία του Newsbomb.gr στο καμπ των Κούρδων στο Λαύριο - Πώς καταρρέει η τουρκική προπαγάνδα

Όργιο τουρκικής προπαγάνδας: «Συνελήφθη Κούρδος τρομοκράτης που εκπαιδεύτηκε στο Λαύριο»