ΕΘΝΙΚΑ

Τα Σκόπια κατηγορούν την Ελλάδα για ομηρεία

Τα Σκόπια κατηγορούν την Ελλάδα για ομηρεία

Σκληρή επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών, Νίκολα Πόποσκι.

Σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων, ο Πόποσκι κατηγόρησε την Αθήνα ότι εμποδίζει την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ και ότι με τη στάση της την «κρατά όμηρο».

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι τα Σκόπια από το 2008 πληρούν τις προϋποθέσεις για να καταστούν μέλος του ΝΑΤΟ «και η σχετική απόφαση εξαρτάται μόνο από τη βούληση μίας χώρας-μέλους η οποία δεσμεύεται νομικά να μην εμποδίσει την ένταξη της χώρας μας στη Συμμαχία».

Μάλιστα, ο Πόποσκι διεμήνυσε ότι τα Σκόπια ως υπεύθυνη χώρα δεν θα επιτρέψουν να επισκιαστούν οι στόχοι τους «από κάποιον που θέλει να μας κρατάει όμηρο ή να δημιουργεί αστάθεια».

Σύμφωνα με τον σκοπιανό υπουργό, οι υπόλοιπες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ που βρίσκονται στο Σικάγο για τη Σύνοδο της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας έχουν συνειδητοποιήσει ότι η ένταξη της χώρας του είναι προς το κοινό συμφέρον. Ωστόσο, κατηγόρησε την Αθήνα για «έλλειψη λογικής», καθώς «αναγγέλλει, εκ νέου, παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας».

Μάλιστα, ο Πόποσκι καταλόγισε στην Ελλάδα «σκανδαλώδη συμπεριφορά», αφού «δεν σέβεται την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης» και προσέθεσε ότι δημιουργούμε και διατηρούμε το ζήτημα της ονομασίας εδώ και 20 χρόνια.