ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΕΘΝΙΚΑ

Αίμα πριν τις κάλπες θέλει ο Ερντογάν - Εγκλωβισμένος στη ρητορική του

Αίμα πριν τις κάλπες θέλει ο Ερντογάν - Εγκλωβισμένος στη ρητορική του

Εβρος: Σε εξέλιξη βρίσκεται ο υβριδικός πόλεμος που έχει κηρύξει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας με μόνη του διέξοδο πια ένα θερμό επεισόδιο ώστε να απεγκλωβιστεί από την παγίδα που έστησε στον εαυτό του

Αίμα φαίνεται πως θέλει ο Τούρκος πρόεδρος για να κατηγορήσει την Ελλάδα και να κερδίσει πόντους στην εγχώρια πολιτική σκηνή. Οι υψηλοί τόνοι που συντηρεί επί μακρό χρονικό διάστημα, τον έχουν εγκλωβίσει υποχρεώνοντάς τον να κορυφώσει σε έναν εθνικιστικό ανταγωνισμό με φόντο τις κάλπες στην Τουρκία.

Το περιστατικό με τους 92 γυμνούς μετανάστες στον Εβρο ήταν απλά ένα ακόμα επεισόδιο στην απέλπιδα προσπάθειά του να επιβιώσει πολιτικά αδιαφορώντας για τις ανθρώπινες ζωές. Οι μετανάστες φαίνεται πως δεν είναι για αυτόν τίποτα παραπάνω από εργαλείο για να ζημιώσει την Ελλάδα.

Ο Νομικός και Διεθνολόγος, Ιωάννης Παπαφλωράτος, μιλώντας στην ΕΡΤ εξήγησε ότι είναι κρίσιμη η περίοδος μέχρι τις εκλογές στην Τουρκία. «Ελπίζουμε να σταματήσει αυτό μετά την εκλογική αναμέτρηση στην Τουρκία. Είναι ένας υβριδικός πόλεμος στον Έβρο. Ασύμμετρη απειλή που έχει εκδηλωθεί από το 2020. Πήρε την απάντηση τότε, θα πάρει και πάλι την απάντηση. Οι κανόνες που διέπουν το ελληνικό κράτος είναι σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή και την αξιοπρέπεια. Είναι μία εξευτελιστική εικόνα που σόκαρε τους πάντες και που φαντάζομαι ότι στην Ευρώπη θα προκαλέσει πολλές αντιδράσεις» σημείωσε.

«Αυτή τη στιγμή διεξάγεται μέχρι το Σάββατο μια άσκηση στην Ίμβρο. Η άσκηση αυτή περιλαμβάνει σχέδιο αποβάσεως και καταλήψεως νήσου. Φυσικά δεν μιλάμε ούτε για τις Βαλεαρίδες Νήσους, ούτε για την Κορσική, ούτε για τη Σικελία. Είναι πρόδηλο ποιες νήσους απειλούν οι Τούρκοι και ποιες νήσους αφορά αυτή η άσκηση. Μακάρι να κατεβούν οι τόνοι σε επίπεδο ρητορείας. Δεν το βλέπουμε να συμβαίνει. Περιμένουμε να δούμε τι μέλλει γενέσθαι σε επίπεδο πράξεων. Πολύ φοβούμαι ότι μέχρι τις εκλογές δεν πρόκειται να κατέβουν ούτε οι τόνοι, ούτε πρόκειται να αλλάξει κάτι στην πράξη. Διότι παίζει αυτό το χαρτί ο Ερντογάν, καθώς δεν μπορεί να παίξει κανένα άλλο χαρτί. Δεν μπορεί να παίξει την οικονομία, η οποία είναι σε μαύρα χάλια. Δεν έχει να επιδείξει κάποια σημαντική επιτυχία. Άρα θα προσπαθήσει να πείσει την εσωτερική κοινή γνώμη ότι η χώρα του έχει καταστεί μια παγκόσμια δύναμη και γι αυτό πρέπει να επανεκλεγεί» πρόσθεσε.

Στον τηλεοπτικό σταθμό μίλησε και ο Αντιστράτηγος ε.α, Γιάννης Μπαλτζώης ο οποίος επικαλέστηκε άρθρο των New York Times, σύμφωνα με το οποίο η Τουρκία δημιουργεί θέμα και μέσα στο ΝΑΤΟ πλέον. «Δηλαδή αρχίζουν οι φωνές στην Αμερική ότι έχουμε ένα πρόβλημα μέσα στο ΝΑΤΟ και πρέπει να το επιλύσουμε πλέον αυτό. Υπάρχει κι ένα άρθρο της Αλ Αραμπίγια αυτές τις μέρες που λέει τα ίδια πράγματα, ότι πάνε για επεισόδιο, πάει κάτι να γίνει και κάτι πρέπει να γίνει. Και αυτό λέει δημιουργεί πρόβλημα στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή. Δηλαδή η Τουρκία είναι ένας παράγοντας που δημιουργεί αστάθεια. Είναι μεθοδευμένη η προσπάθεια του Ερντογάν, είναι στοχευμένη. Θέλει κατά την άποψη πολλών αναλυτών να ανεβάσει τα ποσοστά του. Πρέπει να παρουσιάσει κάτι στην Τουρκία. Το αφήγημα που παρουσιάζει τόσο καιρό είναι η μεγάλη Τουρκία, η οποία θα πρέπει να επιτύχει τους στόχους του στη “γαλάζια πατρίδα”. Πρέπει να επιδείξει κάτι. Και επειδή μέσα στο εσωτερικό της Τουρκίας έχουμε έναν ανταγωνισμό δηλώσεων, προκλήσεων, αμφισβητήσεων και επιδιώξεων, έχει αυτο-εγκλωβιστεί σε αυτό το σενάριο και δεν μπορεί να ξεφύγει πλέον. Τι θα πει; Σταματάω και τα βρίσκουμε την Ελλάδα;» τόνισε.

Όσον αφορά στον Έβρο, εκτίμησε ότι οι Τούρκοι ήθελαν θανάτους στο ελληνικό έδαφος. «Ήθελαν θάνατο για να πουν ότι οι Έλληνες τους πιάσανε, τους έγδυσαν και να το κάνουν θέμα στο διεθνή Τύπο. Γι αυτό λοιπόν η άποψή μου είναι ότι πρέπει να το κάνουμε σημαία παντού στα διεθνή μέσα».

Σχετικές ειδήσεις