ΕΘΝΙΚΑ

Ψάχνονται για «τσαμπουκά» οι Τούρκοι: 60 παραβιάσεις στο Αιγαίο από F-16 και UAV – Τέσσερις εμπλοκές

Ψάχνονται για «τσαμπουκά» οι Τούρκοι: 60 παραβιάσεις στο Αιγαίο από F-16 και UAV – Τέσσερις εμπλοκές
Eurokinissi

Ανήμερα της εορτής των Παμμέγιστων Ταξιαρχών, έστειλαν 20 αεροσκάφη στο Αρχιπέλαγος για παραβιάσεις.

Συνθήκες που αυξάνουν επικίνδυνα τον ενδεχόμενο ατυχήματος στο Αρχιπέλαγος δημιουργούν καθημερινά οι Τούρκοι, με δεκάδες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και προκλητικές ενέργειες εναντίον των πιλότων μας.

Οι Τούρκοι δεν σέβονται ούτε την ημέρα που γιορτάζουν τα ελληνικά «φτερά». Ανήμερα της εορτής των Παμμέγιστων Ταξιαρχών, έστειλαν 20 αεροσκάφη για να παραβιάσουν τον ελληνικό εναέριο χώρο, με τα 10 μάλιστα από αυτά να είναι και οπλισμένα.

Πιο συγκεκριμένα, συνολικά 16 τουρκικά F-16 «έσπασαν» το FIR Αθηνών 22 φορές και ήρθαν αντιμέτωπα με τους Έλληνες πιλότους που απογειώθηκαν για αναγνώριση και αναχαίτισή τους. Σε τέσσερις περιπτώσεις μάλιστα οι Τούρκοι αποπειράθηκαν για «τσαμπουκά», αρνούμενοι την αναγνώριση, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν αερομαχίες και εμπλοκές με ελληνικά μαχητικά.

Προφανώς οι Τούρκοι δεν είχαν καμία τύχη απέναντι στους Έλληνες Ικάρους, που τους έβαλαν άμεσα και αποφασιστικά στην ώρα «6», επιβεβαιώνοντας ανήμερα των Αρχαγγέλων, γιατί αποτελούν τον εφιάλτη οποιουδήποτε επιχειρεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία μας.

Οι υπόλοιπες 42 παραβιάσεις έγιναν από τα τουρκικά UAV, τα οποία από την πρώτη στιγμή είχαν βρεθεί στο στόχαστρο της ελληνικής αεράμυνας.