ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΣΤΟ NEWSBOMB.GR

ΕΘΝΙΚΑ

Ξεφεύγει η κατάσταση στη Θράκη: Τούρκοι εθνικιστές ξυλοκόπησαν τον Πρόεδρο του Συλλόγου Πομάκων

Ξεφεύγει η κατάσταση στη Θράκη: Τούρκοι εθνικιστές ξυλοκόπησαν τον Πρόεδρο του Συλλόγου Πομάκων
Intime news

Ξεσπά ο Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων μιλώντας στο Νewsbomb.gr για την κατάσταση με τα περιστατικά βίας στη Θράκη από θρασύδειλους Τούρκους εθνικιστές.

Το δικό τους δράμα φέρεται πως ζουν τα μέλη του μειονοτικού πληθυσμού των Πομάκων που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης, οι οποίοι υποφέρουν από τις αδιανόητες πρακτικές φανατικών Τούρκων εθνικιστών.

Μιλώντας αποκλειστικά στο Newsbomb.gr, ο Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων και διευθυντής της εφημερίδας Ζαγάρισα, Ιμάμ Αχμέτ προχωρά σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη .

Όπως καταγγέλλει ο κ. Αχμετ έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τραμπούκους Τούρκους εθνικιστές στην πόλη της Ξάνθης όπου και διαμένει. «Πριν από 15-20 ημέρες έφαγα το ξύλο της αρκούδας. Γυρνούσα από το καφενείο και 50 μέτρα από το σπίτι μου μου την ''έπεσαν'' και μόνο ζωντανό με αφήσαν... Αυτά τα υπομένουμε κάθε φορά που υπάρχει έξαρση στην περιοχή. Κατά 99% πρόκειται για Τούρκους εθνικιστές», περιγράφει ο κ. Αχμέτ.

Δείτε τις χαρακτηριστικές εικόνες που ακολουθουν:

Σαν να μην έφτανε αυτό, όπως λέει, η 6χρονη εγγονή του είχε εντοπίσει μια σφαίρα ενώ έπαιζε στο μπαλκόνι του σπιτιού του, ενώ στο παρελθόν είχαν βάλει και φωτιά στο αυτοκίνητό του.

20230119_183549-6.jpg

Αυτά τα περιστατικά αποτελούν μόνο ένα μικρό δείγμα της εθνικιστικής έξαρσης στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης, καθώς όπως τονίζει ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων δεν είναι λίγες οι φορές που η κατάσταση ξεφεύγει. «Ζούμε υπό εκβιασμούς και φοβέρα καθημερινά. Έχουν γίνει πολλά άλλα, όμως οι περισσότεροι φοβούνται να μιλήσουν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ιμάμ Αχμέτ.

Φυσικά όλα αυτά γίνονται και υπό τις «ευλογίες» της Άγκυρας καθώς όπως λέει ο κ. Αχμέτ το τουρκικό προξενείο και το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας έχει δώσει πολύ θάρρος στις κοινότητες των μουσουλμάνων της Θράκης.

«Φερέφωνα» της τουρκικής προπαγάνδας ουσιαστικά εισβάλλει στην κοινωνία των Θρακιωτών και έχουν παρεκτραπεί κατηγορώντας κι από πάνω την Ελλάδα σύμφωνα με όσα είπε ο Ιμάμ Αχμέτ.

Αυτό που ζητά ο κ. Ιμάμ Αχμέτ ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση στην Θράκη είναι μια ουσιαστική παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης. «Αυτά που κάνει ο Ερντογάν στο Αιγαίο τα κάνει και στη Θράκη. Εγώ είμαι με την ελληνική κυβέρνηση και πρέπει να μας προστατέψει, ειδικά εμάς τους Πομάκους... Δεν μας προστατεύει από τους Τούρκους».

«Πρέπει να βρουν έναν τρόπο και να μην εκμεταλλεύονται τις πληθυσμιακές μειονότητες. Τα κάνουν αυτοί και τα πληρώνουμε εμείς», υπογραμμίζει ο κ. Αχμές μιλώντας για τις τουρκικές προκλήσεις από την Άγκυρα έπειτα από ανακοινώσεις που μιλούν για «τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη».

Όσο για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Ιμάμ Αχμέτ τονίζει πως ο Τούρκος πρόεδρος το έχει βάλει σκοπό να «κερδίσει» την Ελλάδα, σαν ένας δεύτερο Κεμάλ Ατατούρκ: «Ο Μουσταφάλ Κεμάλ έγινε μέγας και τρανός επειδή νίκησε τους Έλληνες. Ο Ερντογάν , αν και δεν αρέσει να το λέμε, στον 2ο τουρκικό αιώνα που ονομάζει θέλει να κερδίσει πάλι τους Έλληνες. Δεν θέλει να φύγει από την πολιτική ζωή χωρίς να έχει βάλει στη θέση της την Ελλάδα. Για να τον υμνούν όπως γίνεται και με τον Κεμάλ».

Σημειώνεται ότι ο Ιμάμ Αχμέτ είναι άριστος γνώστης της κατάστασης στη Θράκη, καθώς μεταξύ άλλων είναι δάσκαλος τα τελευταία 25 χρόνια στα μειονοτικά χωριά. Αυτό που συμβαίνει δεν διστάζει να το χαρακτηρίσει και ως «πολιτισμική γενοκτονία» για τη φυλή του, βλέποντας όλο και περισσότερα μέλη της να «εκτουρκίζονται» εξαιτίας των πρακτικών του τουρκικού προξενείου και της αδράνειας του ελληνικού κράτους. «Ο σκοπός της Τουρκίας είναι να αλλοιώσει τη βούληση και τον προσανατολισμό των Πομάκων και να αλλάξει τις δημογραφικές ισορροπίες», έχει αναφέρει χαρακτηριστικά.

Οι θιασώτες του τουρκικού αλυτρωτισμού γυρνάνε ανενόχλητοι τη Θράκη - Επαφές με το προξενείο

Ο Hasan Küçük, ο πρώτος τη τάξει εχθρός των Θρακιωτών, ο Πρόεδρος των «Τούρκων Δυτικής Θράκης», ο εκπρόσωπος παρακρατικής δομής κι ενός αλυτρωτικού συλλόγου που εκδίδει καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον των αντιφρονούντων της Μειονότητας εισέρχεται και κυκλοφορεί ανενόχλητος επί ελληνικού εδάφους, όπως σημειώνει σε ρεπορτάζ η τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα komotinipress.gr.

Ο Hasan Küçük με την συνοδεία παρακρατικών Τούρκων πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ξάνθη την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 προκειμένου να επισκεφθούν τον Παραμουφτή Μουσταφά Τράμπα, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το δημοσίευμα συνεχίζει:

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης ( BTDDD ) Hasan Küçük, ο πρώην Πρόεδρος του BTTDD Necmettin Hüseyin, ο Αντιπρόεδρος του BTTDD Eray Bodur, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος BTTDD της Σμύρνης Mümin Durmuş, BTTDDDKechmanch , BTTDD , και ο Διευθυντής του Παραρτήματος İzmir Hakkıcan Hakkı σε μία επίδειξη τουρκισμού και αλυτρωτισμού, εισήλθαν ανενόχλητοι στη χώρα και πραγματοποίησαν επαφές με εγκαθέτους του Προξενείου.

Πριν έρθουν στην Θράκη, είχαν εγκαινιάσει μία επιτύμβια κι αναμνηστική κρήνη στον Δήμο Νικομήδειας προς τιμήν του θανόντος Παραμουφτή Αχμέτ Μετέπαρουσία και του κ. Οζάν Αχμέτογλου, Προέδρου της αυτοαποκαλούμενης πρώην ΤΕΞ και Νο10 διώκτη μας.

Το περίεργο είναι ότι επετράπη η είσοδος στον κ. Hasan Küçük όταν οι προκάτοχοί του είχαν απαγόρευση εισόδου για “λόγους εθνικής ασφαλείας” την ίδια στιγμή που απελάθηκε από την Τουρκία ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και θεωρείται persona non grata ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ) κ. Γιώργος Βαρυθυμιάδης.

Η είσοδος του κ. Hasan Küçük και η ανενόχλητη δράση του επί ελληνικού εδάφους αποκτά κι έναν ιδιαίτερο συμβολισμό καθώς ο ίδιος συνδέεται με τις απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας του Βουλευτή της Μειονότητας κ. Ιλχάν Αχμέτ ,τον οποίο και χαρακτήρισε ως “αμαρτωλό” που πρόδωσε την Μειονότητα και πρέπει να καρατομηθεί, καταλήγει το δημοσίευμα.

Όλα αυτά, την ώρα που Τούρκοι αναλυτές προειδοποιούν ότι ο Ταγίπ Ερντογάν ενδέχεται να προσπαθήσει να παρέμβει στις ελληνικές εκλογές μέσω... Θράκης.

«Ίσως η Άγκυρα προσπαθήσει να παρέμβει στις ελληνικές εκλογές μέσω Θράκης»

«Ίσως η Άγκυρα προσπαθήσει να παρέμβει στις ελληνικές εκλογές μέσω της Δυτικής Θράκης» ανέφερε Τούρκος αναλυτής μιλώντας στο OPEN. «Πιστεύω ότι αυτοί οι φόβοι έχουν υπολογιστεί από τις μεγάλες δυνάμεις» συνέχισε ο ίδιος.

Σχετικά με το ενδεχόμενο κλιμάκωσης της επιθετικότητας από τουρκικής πλευράς, ο πολιτικός αναλυτής Γιαβούζ Μπαϊντάρ, ανέφερε:«Κλιμάκωση μπορεί να συμβεί αλλά με προσεκτικό τρόπο. Διότι υπάρχουν όρια για το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει μια κλιμάκωση, ειδικά μεταξύ των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Είναι και οι δύο σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ και ξεπερνώντας τα όρια με οποιοδήποτε είδος κλιμάκωσης από την τουρκική πλευρά οι συνέπειες για την Άγκυρα θα είναι απρόβλεπτες. Και ο Ερντογάν, έως τώρα, μας έχει δείξει ότι αυτό το γνωρίζει πολύ καλά».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις τουρκικές εκλογές και το ενδεχόμενο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προσπαθήσει να τις χειραγωγήσει: «Η πιο σημαντική και η πιο ευαίσθητη διάσταση των τουρκικών εκλογών είναι ότι θα διεξαχθούν υπό τον έλεγχο του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος συνεχώς κατηγορείται ότι συνδέεται με τον υπόκοσμο, με το οργανωμένο έγκλημα. Επίσης από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μπεκίρ Μποζντά ο οποίος είναι το δεξί χέρι του Ερντογάν. Μπορεί να προσπαθήσουν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών».

Τέλος, για το «βραχυκύκλωμα» που προκάλεσε σχετικά με την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν, ο αναλυτής ανέφερε: «Μετά την ανακοίνωση των τουρκικών εκλογών στις 14 Μαΐου, πιστεύω ότι είναι σωστό να πούμε ότι η υποψηφιότητα της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, θα αναβληθεί μέχρι τις εκλογές. Αν ο Ερντογάν κερδίσει θα υπάρχουν άλλου είδους διαπραγματεύσεις, ενώ αν νικήσει η αντιπολίτευση, τότε πολλά προβλήματα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής που ήταν σε πλήρες αδιέξοδο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επιλυθούν».

Προκλήσεις του τουρκικού ΥΠΕΞ για τη Θράκη

Για «δίκαιο αγώνα» της «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη, κάνει λόγο το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, συνεχίζοντας το γαϊτανάκι των προκλήσεων εναντίον της Ελλάδας.

Σε μήνυμά του στο twitter, αναφέρει συγκεκριμένα: «Ο αγώνας για την τουρκικότητα που δίνουν οι Δυτικοθρακιώτες ομογενείς μας για περισσότερα από 30 χρόνια συνεχίζεται και σήμερα με την ίδια αποφασιστικότητα όπως την πρώτη μέρα. Η Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά την υποστήριξή της σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης και δεν θα αφήσει μόνους τους ομογενείς αδελφούς της»

Η ελληνική απάντηση

Να «αντλήσει μαθήματα από την Ελλάδα» καλεί την Τουρκία το ελληνικό ΥΠΕΞ σχετικά με τη συμπεριφορά έναντι των μειονοτήτων, με αφορμή ανάρτηση του τουρκικού υπουργείο Εξωτερικών στην οποία η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης αναφερόταν ως «τουρκική» και χαιρετιζόταν ο «δίκαιος αγώνας της».

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρει στην ανακοίνωση – απάντησή του: «Για άλλη μια φορά η Τουρκία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα προκειμένου να εξυπηρετήσει άλλες σκοπιμότητες και σίγουρα όχι την προαγωγή των δικαιωμάτων και της ευημερίας της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη.

Η Τουρκία, μια χώρα με άκρως αρνητικές επιδόσεις στον τομέα του σεβασμού του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως όλοι γνωρίζουν, αντί να αντλεί μαθήματα από την Ελλάδα, εξακολουθεί να μην λογοδοτεί ενώπιον της Διεθνούς Κοινότητας για το πώς οδήγησε την Ελληνική Μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο στα πρόθυρα της εξαφάνισης».

Σχετικές ειδήσεις