ΕΘΝΙΚΑ

Φαρμακονήσι - Χυδαίοι ψεύτες οι Τούρκοι: Διώξαμε τους Έλληνες και προστατεύσαμε τους ψαράδες μας

Φαρμακονήσι - Χυδαίοι ψεύτες οι Τούρκοι: Διώξαμε τους Έλληνες και προστατεύσαμε τους ψαράδες μας

Έβαλαν σε εφαρμογή την μονταζιέρα οι Τούρκοι – Υποστηρίζουν ότι το ελληνικό Λιμενικό παραβίασε τα τουρκικά ύδατα κατά το ακραίο περιστατικό στο Φαρμακονήσι.

Με κάθε τρόπο συνεχίζει τις προκλητικές και επιθετικές ενέργειες εναντίον της χώρας μας το τουρκικό καθεστώς, επιχειρώντας πάσει δυνάμει να προκαλέσει ακραία κλιμάκωση της έντασης.

Το βίντεο με το περιστατικό στο Φαρμακονήσι, με την προσπάθεια τουρκικής ακταιωρού να εμβολίσει σκάφος του ελληνικού Λιμενικού κάνει τον γύρο του διαδικτύου και επιβεβαιώνει τις τραμπούκικες ενέργειες των Τούρκων στο Αιγαίο και την προσπάθεια των Ελλήνων να αντιμετωπίσουν ψύχραιμα τις προκλήσεις. Πόσο όμως μπορείς να μείνεις ψύχραιμος όταν οι Τούρκοι απειλούν ευθέως να βυθίσουν το σκάφος σου; Πόσο να αντέξεις και να μην σηκώσεις όπλο απειλείται η ζωή σου;

Έτσι ακριβώς αντέδρασαν και οι άνδρες του Λιμενικού, που με την αδρεναλίνη στα ύψη και το τουρκικό σκάφος να κινείται κατά πάνω τους, έβγαλαν τα όπλα και τα έστρεψαν κατά της τουρκικής ακταιωρού φωνάζοντας «ελάτε, αν σας βαστάει».

Η εικόνα κόβει την ανάσα, με τα στελέχη του ελληνικού Λιμενικού να λειτουργούν απολύτως επαγγελματικά και κρατώντας την ψυχραιμία τους να ρίχνουν μόνο μερικές σφαίρες στον αέρα προειδοποιώντας τους θρασύδειλους Τούρκους.

Όπως επεσήμαναν στο MEGA αξιωματικοί του Λιμενικού, στόχος της ελληνικής πλευράς δεν είναι να προκαλέσει θερμό επεισόδιο απαντώντας στα νταηλίκια των Τούρκων, αλλά να συνεχίσει να φυλά με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία τα θαλάσσια σύνορά της.

Οι Τούρκοι βεβαίως επιχειρούν ξανά να κάνουν το «άσπρο – μαύρο», θριαμβολογώντας πως έδιωξαν τους Έλληνες από τα τουρκικά χωρικά ύδατα υπερασπιζόμενοι τους ψαράδες τους.

Όταν ακόμα και ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν επιρρίπτει ευθύνες εναντίον της Ελλάδας και υποστηρίζει ότι οι Τούρκοι δεν κάνουν παραβιάσεις στο Αιγαίο, τότε τι να περιμένεις από τα κατευθυνόμενα τουρκικά ΜΜΕ;

«Δεν υπάρχει καμία βάση, στην οποία η Ελλάδα μπορεί να στηρίξει τους ισχυρισμούς της για παραβιάσεις του εναέριου χώρου. Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα αυξάνει την ένταση, παρενοχλώντας τον εναέριο χώρο, τα αεροπλάνα και τους ψαράδες μας», είπε χαρακτηριστικά.

Θυμίζουμε πως με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό στο Φαρμακονήσι, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας είχε στείλει σχετική επιστολή στην Κομισιόν και τον Ζοζέπ Μπορέλ ζητώντας από την ΕΕ να προχωρήσει ακόμα και σε κυρώσεις εφόσον συνεχιστούν οι τουρκικές προκλήσεις. Παράλληλα είχε διαμηνύσει πως τέτοιες ενέργειες μπορεί να έχουν απρόβλεπτες συνέπειες.