Σουδάν: Επιστολή Δένδια σε Μπορέλ – Έντονη ανησυχία για την ασφάλεια των Ελλήνων

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, απέστειλε επιστολή στον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Ζοσέπ Μπορέλ, σχετικά με την κατάσταση στο Σουδάν.
Σουδάν: Επιστολή Δένδια σε Μπορέλ – Έντονη ανησυχία για την ασφάλεια των Ελλήνων
Φωτογραφία αρχείου / EUROKINISSI
1'

Η κατάσταση στο Σουδάν εξακολουθεί να είναι τεταμένη, ο αριθμός των θυμάτων από τις συγκρούσεις αυξάνεται και η ανησυχία διογκώνεται σε όλη την υφήλιο. Ειδικότερα στην Ελλάδα, καθώς η κοινότητα των συμπατριωτών μας στη χώρα είναι αρκετά πολυπληθής και βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα», επικρατεί ιδιαίτερη ανησυχία για την ασφάλειά τους. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, απέστειλε σήμερα επιστολή στον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Josep Borrell, σχετικά με την άκρως ανησυχητική κατάσταση στο Σουδάν.

Ο Υπουργός Εξωτερικών σημειώνει την ιδιαίτερη ανησυχία του για την ασφάλεια των Ελλήνων, μεταξύ των οποίων και των 2 τραυματιών, και λοιπών Ευρωπαίων πολιτών στο Σουδάν, αναφέροντας και τις προσπάθειες της χώρας μας για την προστασία τους και τον απεγκλωβισμό τους όταν οι συνθήκες τον επιτρέψουν. Ο Υπουργός Εξωτερικών υπογραμμίζει τη σημασία του συντονισμού των κρατών - μελών της ΕΕ και τον πρωτεύοντα ρόλο του Ύπατου Εκπροσώπου στο πλαίσιο των προσπαθειών για τον άμεσο και ασφαλή απεγκλωβισμό των Ελλήνων, καθώς και των λοιπών Ευρωπαίων πολιτών.

Επιπλέον, ο Υπουργός Εξωτερικών ενημερώνει για τη θέση της Ελλάδας σχετικά με την ανάγκη άμεσης εκεχειρίας και διεξαγωγής διαλόγου συμφιλίωσης μεταξύ όλων των αντιμαχόμενων πλευρών για την εξασφάλιση σταθερότητας και ενότητας του Σουδάν. Παράλληλα, επισημαίνει την πρωταρχική σημασία που έχει η ασφάλεια και η εδαφική ακεραιότητα του Σουδάν για την ασφάλεια στο Κέρας της Αφρικής.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή